האם אני סוכרתי?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם אני סוכרתי?
    אריה
    06/05/2013

אני גבר בן 63 רזה לאחר ניתוח מעקפים לפני שנתיים. במשך כמה שנים ערכי ה- A1C נדים בין 6.5 עד 7.1 אני שומר על דיאטת סוכר. האם אני סוכרתי? האם עלי להתחיל טיפול תרופתי? האם לפנות למרפאת סוכרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני סוכרתי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני סוכרתי? - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    09/05/2013

אריה שלום,
    ערכי ההמוגלובין A1c שלך אכן מרמזים לקיום סוכרת אך חשוב לדעת מהם ערכי הסוכר שלך בצום ושעתיים אחרי האוכל או אחרי העמסת סוכר של 75 גרם.
    אם ערכי הסוכר שלך בצום 126 ומעלה אכן נראה שמדובר בסוכרת, הטיפול הראשוני בסוכרת קלה הוא שנוי הרגלי חיים הקפדה על דיאטה דלה בפחמימות פשוטות כגון מתיקה, פירות לחם לבן, מוצרים מקמח לבן וצריכה מוגברת של דגים, ירקות, בשר וגבינות רזות, ומצרכים בעלי אינדקס גלקמי נמוך / פחמימות מורכבות כגון חיטה מלאה/כוסמין/שפון, חשוב מאוד גם להקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע הליכה למשל חצי שעה 5 פעמים בשבוע ופעילות של תנגודת שעה בשבוע וזאת בתנאי שאין מגבלה מבחינה לבבית. אך גם אם יש מגבלה חשוב למצוא פעילות גופנית מתאימה
    אם הללו לא עוזרים אז יש לשקול טיפול תרופתי
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו