מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני סוכרתי?אריה06/05/2013
אני גבר בן 63 רזה לאחר ניתוח מעקפים לפני שנתיים. במשך כמה שנים ערכי ה- A1C נדים בין 6.5 עד 7.1 אני שומר על דיאטת סוכר. האם אני סוכרתי? האם עלי להתחיל טיפול תרופתי? האם לפנות למרפאת סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אני סוכרתי? - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום09/05/2013אריה שלום,
ערכי ההמוגלובין A1c שלך אכן מרמזים לקיום סוכרת אך חשוב לדעת מהם ערכי הסוכר שלך בצום ושעתיים אחרי האוכל או אחרי העמסת סוכר של 75 גרם.
אם ערכי הסוכר שלך בצום 126 ומעלה אכן נראה שמדובר בסוכרת, הטיפול הראשוני בסוכרת קלה הוא שנוי הרגלי חיים הקפדה על דיאטה דלה בפחמימות פשוטות כגון מתיקה, פירות לחם לבן, מוצרים מקמח לבן וצריכה מוגברת של דגים, ירקות, בשר וגבינות רזות, ומצרכים בעלי אינדקס גלקמי נמוך / פחמימות מורכבות כגון חיטה מלאה/כוסמין/שפון, חשוב מאוד גם להקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע הליכה למשל חצי שעה 5 פעמים בשבוע ופעילות של תנגודת שעה בשבוע וזאת בתנאי שאין מגבלה מבחינה לבבית. אך גם אם יש מגבלה חשוב למצוא פעילות גופנית מתאימה
אם הללו לא עוזרים אז יש לשקול טיפול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)