שלום וצהריים טובים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שלום וצהריים טובים
    דפנה
    18/03/2008

מזה מס' חודשים מטופלת בכדורי פרופילתאוציל ליתר פעילות. הרופא מנסה ע"י שינוי מינונים לאזן את הפעילות.
    מאחר ובמינונים הגבוהים עלו ערכי הכבד ירדתי מ-3 כדורים ל- 2 כדורים ומשם לכדור אחד. בכדור אחד חזרו הערכים של הכבד אך הערכים של הבלוטה עלו במקצת ולכן קבלתי מינון חדש כדור וחצי ליום.
    היום, כשהוצאתי את תוצאות הבדיקה קרה דבר מעניין: התוצאות שהיו עם לקיחת כדור 1 ליום , יותר טובות מהתוצאות של לקיחת כדור וחצי ליום.. היתכן????
    אני כל כך מבולבלת וחסרת אונים שאין לי מושג מה אפשר עוד לעשות. ברור לי שבמידה ולא תיהיה ברירה אאלץ לעשות את הטיפול הרדיואקטיבי - מה שאני מעדיפה לא לעשות מפאת גילי הצעיר (יחסית כמובן).
    להלן התוצאות שקבלתי היום:
    ALKP- 124.5 ׁכשבתחילת חודש 2/ היה לי 135.3 (עם כדור 1)
    ALT GPT - 71 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 40
    AST GOT - 43 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 30
    GGT - 24 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 23
    TSH - קטן מ- 0.03 - אותו הדבר גם בחודש 2/
    FT4 - 21.4 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 25.1
    FT3 - 11.11 כשבחודש 2/ התוצאה היתה 11.1

אודה לכם מאוד מאוד באם תוכלו לעזור לי משום שהתור לרופאה שלי רק בתחילת אפריל. מה לדעתכם אני אמורה לעשות עד אז להמשיך ולקחת כדור וחצי או לעבור בחזרה לכדור 1 או מה המשך הדרך לדעתכם?
    תודה מראש !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום וצהריים טובים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפנה

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    18/03/2008

שלום דפנה
    הפרעה בתפוקדי כבד יכולה להיות משנית לפעילות יתר של בלוטת תריס ולא בהרכח לטיפול התרופתי.
    לפי התוצאות שאת מוסרת את עדיין לא מאוזנת ואין ספק שאת צריכה להמשיך טיפול.
    המינון שאת מקבלת נמוך מאוד ולא ברור לי מי שינה את המינון את? או הרופא?
    מה הסימפטומים שלך בכלל? זה לא במסגרת פורום.
    את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג שלך או אם התוך ארוך לרופא המשפחה שיתעיץ עם האנדוקרינולוג שטיפל בך כל התקופה.
    רפואה שלמה
    ד"ר אודיל כהן-ועקנין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אודיל תודה על תשובתך . המינון

דפנה
    19/03/2008

נקבע ע"י האינדוקרינולוגית מאחר ו-3 כדורים העלו את הערכים של הכבד וכשהורדנו מינון הכבד חזר לערכים הנורמליים שלו. לכן , כשכתבתי שזה בגלל הכדורים (הערכים בכבד) זה לאחר שינוי מינונים (כשבכדור אחר הערכים של הכבד היו בסדר ומינון של כדור וחצי שוב עלו) ובמקביל תוצאות של הבדיקות. אין ספק שאני עדיין לא מאוזנת - זה בדיוק העניין... יש לי תור לאינדו בתחילת חודש הבא..
    לגבי הסיפטומים - אין...
    מה ידוע לך על הכדור השני??? לפי ידיעתי יש רק 2 סוגים של כדורים לבעית יתר פעילות. ככל הידוע לי הסוג שני (שכרגע אינני זוכרת את שמו) פחות עושה נזק לכבד. מה דעתך?
    תודה לך על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המינון

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    19/03/2008

הי דפנה
    לפי מיטב הבנתי השינוי בתפקוד כבד כן הופיע בעקבות הטיפול התרופתי.
    התרופהה השנייה MERCAPTIZOLE לא פחות טוקסית לכבד.
    ושוב אם באמת לאחר עיון בתיק הרפואי שלך יש חד משמעיי רושם שהPROLPYLTHYUORACYL גרם להשפעה שכזו לכבד, אסור להשתמש בתרופות האלו כולל MERCAPTIZOLE.
    בברכה
    ד"ר אודיל כהן-ועקנין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה האופציות שעומדות בפני??

דפנה
    19/03/2008

טיפול ביוד הרדיואקטיבי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפנה המשך

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    20/03/2008

קרוב לוודאי שכן.
    ד"ר אודיל כהן-ועקנין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

דפנה
    20/03/2008

אני מאוד מעריכה את התייחסותך - תודה !
    יש לי שאלה נוספת..
    גם אם בכדור אחד הכבד היה בסדר , לא היה כדאי להמשיך ולקחת תקופה יותר מחודש ואז לראות מה התוצאות?? משום שכל חודש לערך שיחקנו עם המינונים ,ולדעתי, לא נתנו לגוף ל"התרגל" וכל חודש הייתי עושה בדיקות ואז הרופאה היתה משנה את המינון .. (העיקר שלא יפגע בכבד..) אז עכשיו אנו יודעים בוודאות שבכדור אחד הכבד בסדר... לא היה כדאי לפני הרדיו אקטיבי לנסות תקופה עם כדור אחד? זו שאלה אחת ומתנצלת על הבלבול..
    שאלה שניה.. לדעתך, יש סיבה מדוע אני כל כך נמנעת ועושה את המקסימום לא לעבור את הטיפול ברדיו אקטיבי...? :)

תודה תודה תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפנה

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    20/03/2008

דפנה היקרה שלום
    שוב את לא מאוזנת. כדור אחד כנראה לא מספיק ולא ניתן לתת יותר בגלל הפגיעה בתקפודי כבד.
    את גם לא אמרת לי מה היה במיפוי ואם בכלל עשית?
    יש דעות קדומות בקשר לנושא של יוד רדיואקטיבי שלא מוזדקות בקשר לכמות הקרינה למרות שהיא מינימלית ביותר. זה טיפול מאוד נפוץ ומקובל בכל העולם ועם ניסיון אדיר של עשרות שנים.
    שוב את צריכה לפנות לרופאה שלך לדון איתה על כל החששות שלך.
    בברכה
    ד"ר אודיל כהן-ועקנין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר...

דפנה
    20/03/2008

האולטרסאונד והמיפוי - הבדיקות יצאו תקינות רק הבלוטה מוגדלת ..
    טוב... תודה בכל אופן על התייחסותך !!! אני מאוד מעריכה זאת...
    אני מבינה שקצת קשה לתת חוות דעת כשהתיק הרפואי כולו לא נמצא מולך...
    אני בהחלט אגיע לרופאה האינדוקרינולוגית שלי רק בתחילת החודש לכן היה לי קצת "בוער" לקבל תשובות...
    כאמור אני מאוד חוששת מהטיפול של הרדיואקטיבי...
    מקווה (עדיין) שלא אזדקק לו..

חג שמח ושוב תודה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו