מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפותירואידיזם ובדיקות הורמונליות!!אבי 3109/06/2013
בת 30 אחות צעירה במקצועי ורציתי לשאול מס' דברים:
1.האם הימצאות רמת נוגדנים מעל הנורמה ופעמיים בדיקת TSH מעל הנורמה
בהכרח מצביעים על היפותירואידיזם (השימוטו תירואידיטיס)?
אני נמצאת כעת במעקב אנדוקרינולוג אך עדיין ללא טיפול באלטרוקסין. (לאמי גם יש היפותירואידיזם...).האם בדיקות אלו אכן יכולות לנבא שבמשך השנים איאלץ ליטול אלטרוקסין/ להיות מוגדרת כהיפותירואידיזם?
2. מאיזו רמה של TSH נהוג לטפל באלטרוקסין? אני יודעת שלפני היריון צריך לעמוד על פחות מ- 2.5 אך מה קורה עם הבדיקות שלי סביב 6 וישנם סימפטומים כגון: עייפות, חולשה, אנמיה(יש לציין שאני מטופלת בברזל תוך ורידי בגלל בעיית ספיגה)אי יכולת לרדת במשקל, נשירת שיער נוראית(אני אומנם לא בעודף משקל אך רוצה לרדת מעט...?)
לאחרונה אובחנתי כסובלת מ- IGA נפרופטי וכן מהיפותירואידיזם קל לא מטופלת עוד באלטרוקסין אלא רק במעקב. כמו כן סובלת מחסר ברזל ובעית ספיגה ומחסור רציני בויטמין D.(מקבלת ברזל תוך ורידי כי יש בעיית ספיגה).
הופנתי ע"י האנדוקרינולוג לבצע בדיקות הורמונליות (לא לצורך פריון...).
הבדיקות אליהן הפנה אותי הן:LH,FSH,TESTOSTERONE 17-HYDROXY,PROGESTERON,ESTROGEN,DHEAS,ANDROSTENEDION וכו'. הוא אמר לי שצריך לבצע בדיקות אלו בזמן מסויים של המחזור אך לא אמר לי בדיוק מתי.
שאלתי היא: מהו הזמן הטוב ביותר לבצע בדיקות אלו?
אשמח אם תחזרו אלי בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפותירואידיזם ובדיקות הורמונליות!! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2013שלום
לגבי בדיקות הורמונליות במחזור: בין יום 2-5 למחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)