הנחיות לבדיקת קורטיזול

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הנחיות לבדיקת קורטיזול
    דניאל
    12/07/2013

שלום

קיבלתי הפנייה לבדיקת קורטיזול בדם + איסוף שתן לקורטיזול + בדיקת קורטיזול ברוק.

מאחר ושעות השינה שלי לא מסודרות, ועל פי רוב אני הולך לישון בסביבות 3-4 ולפעמים מעבר לזה וקם בסביבות 11-12 ולעיתים לאחר מכן., האם זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקות או לחילופין דורש התאמת הבדיקות לשעות השינה והקימה שלי.

א. בדיקת קורטיזול בדם - האם משנה באיזו שעה ?
    ב. איסוף שתן לקורטיזול - קראתי בהנחיות שהאיסוף מתחיל מאחרי השתן הראשון של הבוקר. האם זה משנה ממתי או העיקר שיהיה 24 שעות ?
    ג. הרופא ציין שאת הבדיקת רוק יש לתת ב 12 בלילה, מה הסיבה לכך ? והאם זה משנה מתי אני הולך לישון ?

תודה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנחיות לבדיקת קורטיזול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנחיות לבדיקת קורטיזול - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/07/2013

שלום
    לבדיקת קורטיזול בדם וברוק חשוב לדעת מתי היא נלקחת ומה שעות השינה של אותן אדם. לגבי השתן לא משנה מתי אתה מתחיל את האיסוף כל עוד מדובר ב-24 שעות.
    בדיקת קורטיזול ברוק צריכה להלקח לפני השינה ובדם לרוב עם הקימה בבוקר. לאור שעות השינה והערנות השונות שלך יתכן ובדיקות אלו פחות מהימנות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו