סוכרת הריון?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכרת הריון?
    יעל
    23/07/2013

שלום רב,

אני בהריון בשבוע 18, בהריון הקודם הייתי סוכרתית מאוזנת בדיאטה. עשיתי העמסה אחרי ההריון ולא היתה סוכרת. בהריון הנוכחי עשיתי העמסת 50 בשבוע 7 שיצאה תקינה. A1C יצא 5.7.

במהלך ההריון עקבתי מדי פעם אחר ערכי הסוכר בבוקר בעזרת גלוקומטר, וכאשר הערכים התחילו לעלות מעל 95-100, םניתי שוב לרופא. הוא שלח אותי להעמסת סוכר 100.

עשיתי את ההעמסה, אולם במהלך ההעמסה בדקתי במקביל חלק מן הבדיקות גם בעזרת גלוקומטר ויצאו תוצאות מוזרות מאוד:
    בצום - 82
    שעה - בוריד: 160, בגלוקומטר - 211.
    שעתיים - בוריד - 143, בגלוקומטר, 178.
    שלוש שעות - 39.

הלכתי לבדוק האם הגלוקומטר תקין, והוא תקין לחלוטין ונותן אותן תוצאות כמו בקופ"ח.

אני יודעת שתוצאות הוריד הן המדוייקות והקובעות, אך מצד שני, בגלל נהלים של קופ"ח, המבחנות הוכנסו למקרר והועברו למעבדה רק ביום למחרת.

לפי גלוקומטר אני סוכרתית, לפי הוריד, לא.

האם ההמתנה בהעברת התוצאות למעבדה פגעה בתוצאות הבדיקה ונתנה תוצאות שגויות? איך להתייחס לתוצאות הגלוקומטר שחורגות בהרבה מ-20% הבדל בין וריד לפריפריה?

אודה על תשבתכם / המלצתכם.

תודה רבה,

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת הריון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת הריון? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/08/2013

שלום יעל
    אכן הבדל משמעותי בין הבדיקות אך נכון להיום הבדיקה הקובעת היא בוריד לגבי העמסת סוכר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו