מעקב TSH בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מעקב TSH בהריון
    שאלה
    13/09/2013

שלום רב.
    יש לי נוגדנים של בלוטת התריס וקשריות (אחת מהן אף עברה דיקור). למרות זאת עד כה הבלוטה תפקדה כמו שצריך - תמיד מתחת ל2.5.
    כעת אני בהריון תאומים שבוע חמישי לאחר IVF - ממשיכה לקחת תמיכה הורמונאלית (כולל פרדניזון).
    ברקע יש לי גם DI חלקי - שלשמחתי דווקא בתקופה הזאת הפך למינימלי עד כדי כך שאני מאוזנת ללא מינרין.

לפני שבוע, איך שגיליתי את ההריון, עשיתי בדיקת TSH ואלו התוצאות:
    T4 17.90 (ערכים תקינים 9-19)
    T3 4.10 (ערכים תקינים 2.66-5.70)
    TSH 1.30

אני מבינה שזה תקין. השאלה היא מתי עלי לעשות בדיקה חוזרת על מנת לבדוק שלא היה שינוי משמעותי בערכים. ובכלל כל כמה זמן לבדוק את זה?
    התור לאנדו' שלי רחוק...

תודה רבה על העזרה וגמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב TSH בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב TSH בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/09/2013

שלום
    תפקודי בלוטת תריס תקינים ועד כמה שהבנתי אינך מקבלת טיפול תרופתי לבלוטת תריס אז לא קיימת שגרה מסוימת למעקב. ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד 4 שבועות ובמידה ותקין שוב בעוד חודשיים-שלושה חודשים.
    לגבי DI דוקא הריון מחמיר DI (ואת צריכה להיות ערה לכך) עקב פירוק מוגבר של ההורמון ADH שאת מפרישה ע"י השיליה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו