השימוטו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השימוטו
    גלי
    15/09/2013

אובחנתי כסובלת מהשימוטו לפני כ15 שנים , עם נוגדנים מעלt po 1000 ] [ לפני שנה עברתי ניתוח כריתה תת-שלמה של בלוטת התריס [ ימין ואמצע ] בביופסיה נמצא מטפלזיה נרחבת של תאים " הרטל " וכן תאים אטיפיים . אני במעקב של האונה הנותרת , באולטראסאונד נמצא גוש מאחורי האונה - בניקור : בסהכ מתאים להשימוטו תירואידיטיס
    אך עם נודול שבו נראה היפרפלזיה של תאי הרטל . הוצע המשך מעקב בנתיים .
    אני סובלת מנויירופטיה בעיקר ברגליים , קצת בידיים ולאחרונה בזווית הפה . העמסת סוכר פתולוגית [164] ערכי סוכר בדם תקינים [90] המגלובין מסוכרר: בין 6.1 ל6.3 הגדר כסכרת גבולית והמלץ על טיפול במטמורפין אחד ביום . תוצאות ביופסיית עור לתאי עצב הראתה ירידה חמורה ומשמעותית בתאי עצב . קשה להאמין שהסכרת הגבולית היא הסיבה . יש לי גם מדדי דלקת מוגברים מעט באופן קבוע [ש.ד, סי פי אר לויקוציטוזיז קלה ] בברור נשלחתי לראומטולוגית שקבעה אוסטיאורטריטיס [ סובלת מכאבי ברכיים , גב ואצבעות רגליים ]שללה בנתיים מחלה אוטואימונית נוספת .
    כמו כן נמצא לאחרונה אוסטופניה קשה בירך ימין ובינונית בעמוד שדרה . בדיקות דם ספציפיות [נודנים שונים ] וכלליות תקינות לחלוטין . טי אס הייץ [ מטופלת קבוע בסינטרואיד] תקין : 1.5
    נמצאו רק מספר פסי השקעה קלים לא ניתנים לאיפיון באלקטרופרוזיז של חלבוני הדם. יש לי גידול באדרנל והופנתי לניתוח בגלל קושינג כנראה מחזורי.[ בנתיים לא התקדמתי לעברו] נשלחתי להמטולוגית: שקבעה מעקב בגלל גמופטיה חד שיבטית .
    בייעוץ בפנימית מייעצת באיכילוב לפני יומיים נאמר לי שהאבחנה ההמטולוגית שגויה , וכנראה שקיעת החלבונים הזו קשורה להשימוטו וכך גם הנוירופטיה ברגליים ובידיים [לפעמים] שאלתי: האמנם? האם השימוטו יכולה לגרום לנוירופטיה? האם השימוטו יכולה לגרום לבעיות מחוץ לבלוטת התריס ? מחלה סיסטמית? אם כורתים את כל הבלוטה ממשיכים להיות חולים במחלה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השימוטו - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/09/2013

שלום
    מאד נדיר ש HASHIMOTO יגברום לנאורופותיה ואף זהו נושא שנוי במחלוקת. אכן יש מקום לשלול בעיות וסיבות אחרות לכך . האם B12 תקין?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השימוטו המשך

גלי
    15/09/2013

תודה על תשובתך.
    בי 12 תקין הנוירולוג טען השימוטו או הסכרת גבולית הם יכולים להיות הגורם . כאשר השאר נבדק מספר פעמים ויצא תקין . נראה לכןסביר ? ומה לגבי פסי ההשקעה הקלים? [שלא ניתנים לאפיון] האם זה תוצאה של השימוטו ?
    חוזרת על השאלה העקרונית - האם השימוטו זו מחלה סיסטמית או רק מחלה שפוגעת בבלוטת התריס ? האם מי שעובר כריתה שלמה של הבלוטה אין לו יותר נוגדנים ?
    אודה מאוד על תשובה.
    בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו