מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדרוג'ל לפני קיום יחסיםאני30/10/2013
השאלה שלי מורכבת, אודה מאוד לתשובתך:
ותחילה כמובן הרקע:
אני בריא, ללא שום בעיות רפואיות, התחלתי מזה מספר חודשים, מסיבה אישית (שיורשה לי לא להתייחס אליה כאן), לקחת באופן קבוע, לטווח ארוך מאוד (=שנים), תכשיר המוריד לחלוטין את רמת הטסטוטסרון. כתוצאה מכך יש לי אפס חשק\גירוי מיניים.
לי אין שום בעיה עם מצב זה, ולהיפך, אלא שהעניין הוא שאני נשוי, ולמען אשתי ושמירה על זוגיות תקינה אני מוכרח להמשיך בקיום יחסים מידי פעם, ו"לזייף חשק", אלא שלשם כך צריך "זקפה", והשאלה היא איך ניתן להשיג ולשמור על זקפה, כשהגורם הוא העדר טסטוסטרון המוביל להעדר גירוי מיני..
השאלה היא: האם נטילה של ג'ל טסטוטסרון (אנדרוג'ל) אך ורק לפני קיום יחסים (קרי: כ-4 עד 5 פעמים בחודש) ובמינון מופחת ולא מלא (נניח 10 מ"ג) תועיל לעניין (קרי להשגת זקפה כלשהי) בצורה שאחרי מספר שעות לכל היותר רמת הטסטוטסרון תרד בחזרה לרמה שהיתה לפני כן (קרי: רמת אפס...)?
במידה שהרעיון בר-סיכוי, לאיזה רופא פונים להתייעצות וקבלת מרשם? אנדורינולוג\ית? אורולוג?
המון המון תודה!
נ.ב. אם זה מתאים לפורום אחר אשמח אם תפנו אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוג'ל לפני קיום יחסים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/10/2013שלום
הנך מטופל בתרופה המורידה את רמות הטסטוסטרון ולכן מאותה סיבה לא רצוי לקחת תכשיר המכיל טסטוסטרון . בכל מקרה מתן ספורדי של כ4-5 פעמים בחודש ויביאו אותך לרמה הרצויה של TESTOSTERONE בכל מקרה.
אתה חייב לדון על הנושא עם אותו רופא אשר נותן לך את התרופה להורדת הTESTOSTERONE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש רק להבין-להסב
אני31/10/20131. מדובר על ג'ל שכאשר לוקחים אותו יומיום במינון של 50 מ"ג, הוא גורם כל פעם לרמה תקינה של T למשך 24 שעות בלבד. כך שלכאורה הגיוני שאם לוקחים אותו 4 פעמים בחודש, וכל פעם במינון של 10 מ"ג בלבד (לדוגמא), הוא יגרום מקסימום לחמישית מהרמה ה"תקינה" של T, וגם זה כנראה למקסימום כמה שעות. לא כך?
2. אני מוכרח לציין שמבחינתי הכי עדיף זריקות טרימקס, שהן מקומיות ו"טכניות", הבעיה שהן מאוד יקרות. האם יש משהו שדומה להן (אפילו פומי), ובמחירים הגיוניים - שיכול לגרום לזקפה גם ללא גירוי?
3. אציין לשם הרקע שאני לוקח את התכשיר יחד עם אסטרוגן, כחלק מטיפול לשינוי הנובע מ"בעיית זהות מגדרית". כך שלמעשה ברור שאני לא מעוניין להעלות באופן כללי את רמת הT מעבר לרמה אפסית, ולכן כל מה שחשבתי זה על הרעיון לקחת את האנדרוג'ל במינון מאוד נמוך, ורק כמה פעמים בודדות בחודש, בכדי שבאמת השפעתו תהיה "מקומית" וקצרת-מועד בלבד, ורק לשם זקפה מינימלית כלשהי.
אודה לתשובותכם!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)