Prediabetes?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Prediabetes?
    סכרת
    19/11/2013

שלום,

בת 31,אנמית (מטופלת בפריפול). אבא עם Late onset type 1 diabetes. גם סבא ושני דודים עם סכרת. רזה מאוד - BMI=17.6, אך אוכלת כרגיל, הכל וללא הגבלה. פעילות גופנית פעמיים בשבוע.
    מילדות אוהבת מאוד ואוכלת לא מעט ממתקים מכל סוג...

בבדיקת דם שגרתית שבוצעה לפני כשבוע גלוקוז לאחר 12 שעות צום - 100. מאז נבדק כל בוקר (לאחר כ-8 שעות צום) והתוצאות נעות בין 93 ו-101.

יש לי מספר שאלות בנושא:
    1. האם אני אכן במצב של Prediabetes?
    2. האם פעילות גופנית כל יום זה מספיק או שיש צורך גם בשינוי דיאטה?
    3. בינתיים התחלתי בהליכה מהירה חצי שעה כל יום והורדתי מאוד בכמות הממתקים, האם יש צורך להוריד משמעותית גם בכמות הפחמימות?
    4. האם זה בסדר לקחת פריפול גם במצב של Prediabetes? (יש בו Dextrates וגם אספרטם 1.5מ"ג).
    5. יש לך עוד המלצות?

תודה רבה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Prediabetes?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון טעות - LADA ולא כפי שכתבתי...

סכרת
    19/11/2013

לאבא שלי יש סכרת מסוג LADA ולא כפי שכתבתי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Prediabetes? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/11/2013

שלום
    הגיל שלך היותך רזה והסיפור המשפחתי יותר תומכים בנטיה לסוכרת על רקע אוטואימוני או גנטי (אשר הנו מאד נדיר).נכון לעכשיו אין לך סוכרת אך ערכי הסוכר גבוליים.
    פעילות גופנית מורידה ערכי סוכר הן בסוכרת מסוג או 2.
    לגבי דיאטה: תזונה בריאה חשובה אך מאחר ומשלך נמוך לא נראה לי שכאן זהו המרכיב העיקרי, מאחר וסוכרת מסוג 2 לרוב נקשרת לעודף משקל.
    ממליצה על יעוץ עם אנדוקרינולוג ואף לבדוק בדיקת נוגדנים אשר יכולים להצביע על סיכון לסוכרת מסוג 1 בעתיד. בכל מקרה לבדוק HbAIC ולהמשיך לעקוב אחר ערכי סוכר.
    לשאלתך האחרונה אין מניעה מנטילת ברזל.
    בברזל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו