21HEDROXY

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• 21HEDROXY
    רינה
    18/12/2013

שלום לכם,
    בת 35 סובלת מ-21HYDRO מנעורים. לא בדקתי את סוג המוטציה. כנראה משהו קל. התופעות שהיו לי זה מחזור לא סדיר ושיעור יתר. מטופלת בדקסמיטזון יום חצי כדור 0.25 יום כדור 0.50 מ"ג בערב לפני השינה. מאוזנת יפה במינון זה.
    כעת בהריון לאחר הפרייה. רוב הרופאים המליצו לי לעבור לפרדניזון במינון 3 מ"ג בערב (כי לא עובר שלייה). ישנם מס' רופאים שהמליצו על 2 כדורי דקסמיטזון, כדי שזה לא יעבור לעובר במידה והיא בת.
    כרגע אני בשבוע 8 שותה פרדניזון. לא יודעת האם לחזור לדקסמיטזון. חוששת , בגלל שזה עובר שלייה. מצד שני, אם מדובר בעוברית אני לא הייתי רוצה שתהיה לה בעיה.
    תודה על עזרתכם, עפרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    21HEDROXY

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 21HEDROXY - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    25/12/2013

שלום רינה,
    יש קושי לייעץ לגבי סוג הטיפול (פרנדסון/דקמסטזון) מכוון שהנל נקבע לפי סוג המוטציה (אצלך ואם קיימת אצל בעלך) שהבנתי שלא נבדקה.
    כמו כן יש לדעת מהן רמות הפרופיל האנדרוגני,וה- 17 OH פרוגסטרון
    ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוג לצורך החלטה סופית וכן לשקול בצוע הברור הגנטי כעת אצלך וגם אצל בעלך, יתכן שתוכלי בכל זאת לקבל תשובה מהירה בשל היותך בהריון (מבוצע בהדסה אצל דר' שוש ישראלי למיטב ידעתי).
    בהצלחה ובברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו