הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס
    קטיה
    04/03/2014

בוקר טוב,
    אני כבר מעל 8 שנים סובלת ממחלת גרייבס ומטופלת ב-ptu
    בסוף הריון ראשון הייתי מאוזנת ללא טיפול תרופתי ולכן PTU הופסק, לאחר לידה חזרה הבעיה של יתר פעילות בבלוטת התריס, לכן הוחזר טיפול תרופתי.
    כרגע אני בהריון בפעם השנייה ,שבוע 10+, ולפי המלצת הרופא אנדוקרינולוג לפני חודש הופסק PTU ( הייתי מקבלת 50 מ"ג ביום) ותוך חודש:
    T4 עלתה מ-15 ל-40
    T3 עלה מ-2 ל-5.8
    לפני כשבועיים פניתי לרופאה המשפחה עם פלפיטציות אריתמיה ועכשיו אני מבינה מאיפה נובעת הבעיה.
    אני אפגוש את האנדוקרינולוג רק בעוד כשבוע, אני מבינה שהיא תחזיר אותי ל-PTU, השאילה שלי מה היא ההשפעה של יתר פעילות בולטת התריס על העובר, עד כמה זה מסוכן להריון?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/03/2014

שלום
    בשליש הראשון להריון לא ידוע על השפעות שליליות של פעילות יתר על העובר. בחלק מן ההריונות ללא פעילות יתר אצל האם ברקע קיימת פעילות יתר של בלוטת תריס בתחילת ההריון. מצד שני חשוב לאזן את תפקודי הבלוטה ואף לשאוף לפעילות יתר קלה אשר הנו טוב יותר לעובר מאשר תת פעילות. חשוב בשליש השני להריון גם לבדוק נוגדנים לבלוטה (TSI) אשר יכולים לעבור לעובר ולגרום לפעילות יתר.
    הריון עם פעילות יתר דורש מעקב צמוד של אנדוקרינולוג.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו