מישהו מכיר את התרופה ביידוריון?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מישהו מכיר את התרופה ביידוריון?
    חיים
    30/03/2014

שלום לכולם.
    אני סוכרתי סוג 2 מזה כ-12 שנים.
    מעבר לכדורים ולאינסולין הזרקתי מדי יום בשנתיים האחרונות ויקטוזה.
    היות והסוכר שלי לא היה מאוזן בשנה האחרונה למרות כל מה שעשיתי, האנדוקרינולוגית שלי אמרה שהויקטוזה כנראה לא ממש משפיע כבר והחליפה לי אותה בתרופה אחרת בהזרקה שנקראת ביידוריון, ושאותה מזריקים פעם בשבוע.
    אני כבר שבוע שני עם הביידוריון ובלי הויקטוזה, והמצב החמיר מאד. לפני מספר ימים מדדתי ערכים וגיליתי שכל היום הייתי קרוב ל-300, ולפני ארוחת הערב היה לי 365. אני מרגיש רע ועייף ומיובש כל הזמן.
    ביום חמישי האחרון התקשרתי לאנדוקרינולוגית שלי בבוקר בדחיפות, והיא לא נשמעה מאד מבוהלת. היא אמרה לי שיכל להיות מצב שהביידוריון יעלה בשבועות הראשונים את הסוכר ורק לאחר מספר שבועות יתחיל להשפיע. היא המליצה לי להעלות את מינוני האינסולין שלי בינתיים עד שאשיג איזשהו איזון ואמתין לפחות עוד שבועיים שלושה.
    אז העליתי את מינוני האינסולין ואני באמת כבר לא ב-365 אבל אני בסביבות 250-300 כל הזמן.
    מה שמפחיד אותי זה שיכל להווצר נזק בלתי הפיך לאיברים כמו כליות או עיניים ברמות סוכר כאלו שמתמשכות. אבל האנדוקרינולוגית בטוחה שזה בסדר ושאנסה עוד לפחות שבועיים והכל יסתדר.
    מישהו מכיר את התרופה ביידוריון? באינטרנט לא מצאתי עליה כמעט כלום, ובמיוחד לא בנושא עלייה ברמת הסוכר בתחילת השימוש בה.

בתודה, חיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מישהו מכיר את התרופה ביידוריון? - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/04/2014

שלום חיים,
    התרופה בידוריון היא נגזרת ארוכה של התרופה ביאטה שגם היא מאותה משפחה של הוקטוזה.
    אכן יכול לקחת זמן עד שרואים השפעה של הבידוריון לוקח כ-6 שבועות עד שהרמה מתייצבת בדם. תוודא עם האחות במרפאה שאתה מזריק נכון את התרופה כי ההזרקה של הבידוריון שונה מהויקטוזה.
    טוב שאתה מעלה את מנון האינסולין בנתיים. האם אתה לוקח גלוקופאג'? תרופה זו גם יכולה לעזור בהורדת רמת הסוכר.
    ממליצה שתהיה בקשר אדוק עם רופאת הסוכרת בכדי לדאוג לאזון מהיר
    חשוב שתקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע של פעילות ארובית (כגון הליכה מהירה) ושעה בשבוע של פעילות של תנגודת כגון משקולות. וגם על דיאטה דלה בפחמימות ובפרט בפחמימות פשוטות עדיף לאכול לחם מקמח מלא/כוסמין/שפון אורז פסטה מחיטה מלאה הרבה דגים, ירקות, מוצרי חלב רזים, ועד 3 פירות ביום. פעילות גופנית ודיאטה נכונה יכולים לסייע מאוד בהורדת רמות הסוכר,
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו