מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?!אבי 3103/04/2014
בבקשה ענו על שאלתי מה- 1/4/2014.
בת 30 (אחות במקצועי) מזה כשנתיים וחצי מאובחנת כסובלת מ- IGAN (נפרופתיה כלייתית). בנוסף אנמיה כרונית ומטופלת בעירויי ברזל בגלל בעית ספיגה לא ברורה. כמו כן ויטמין D נמוך גם בארבע שנים האחרונות ללא עלייה עם טיפות במינון גבוה. (3 בקבוקים בשבוע...) לאחרונה הוצע לי טיפול באור.
אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אני נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי בעקבות פעמיים עלייה ב TSH וכן נוגדנים חיוביים וברמה גבוהה כנגד הבלוטה.
לאחרונה הרופא האנדוקרינולוג שלח לי בדיקת PTH שיצאה מעל הנורמה . הנורמה היא בין 15-60 ולי יצא 81.8.
רציתי לשאול מה המשמעות של PTH מוגבר וממה יכול לנבוע?
האם עלי להקדים את התור או שניתן לחכות 3 חודשים עד לתור שלי?
האם הטיפול באור אכן יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/04/2014שלום
בדיקת PTH כבדיקה בודדת יכולה להיות גבוהה ממספר סיבות: חסר ויטמין D (כמו אצלך) , אי ספיקת כליות או מחלה בה רמת הסידן גבוהה וגם הPTH גבוה בשל גידול שפיר לרוב בבלוטת יותרת התריס.צריך לבדוק רמות סידן. במידה וזו תקינה אין דחיפות בבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)