PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?!

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?!
    אבי 31
    03/04/2014

בבקשה ענו על שאלתי מה- 1/4/2014.

בת 30 (אחות במקצועי) מזה כשנתיים וחצי מאובחנת כסובלת מ- IGAN (נפרופתיה כלייתית). בנוסף אנמיה כרונית ומטופלת בעירויי ברזל בגלל בעית ספיגה לא ברורה. כמו כן ויטמין D נמוך גם בארבע שנים האחרונות ללא עלייה עם טיפות במינון גבוה. (3 בקבוקים בשבוע...) לאחרונה הוצע לי טיפול באור.
    אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אני נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי בעקבות פעמיים עלייה ב TSH וכן נוגדנים חיוביים וברמה גבוהה כנגד הבלוטה.
    לאחרונה הרופא האנדוקרינולוג שלח לי בדיקת PTH שיצאה מעל הנורמה . הנורמה היא בין 15-60 ולי יצא 81.8.
    רציתי לשאול מה המשמעות של PTH מוגבר וממה יכול לנבוע?
    האם עלי להקדים את התור או שניתן לחכות 3 חודשים עד לתור שלי?
    האם הטיפול באור אכן יעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?! - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/04/2014

שלום
    בדיקת PTH כבדיקה בודדת יכולה להיות גבוהה ממספר סיבות: חסר ויטמין D (כמו אצלך) , אי ספיקת כליות או מחלה בה רמת הסידן גבוהה וגם הPTH גבוה בשל גידול שפיר לרוב בבלוטת יותרת התריס.צריך לבדוק רמות סידן. במידה וזו תקינה אין דחיפות בבדיקה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו