השימוטו וטיפולי ivf

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השימוטו וטיפולי ivf
    ליהי
    04/04/2014

שלום אני בת 30, לפני 10 שנים היה לי פעם אחת פסוריאזיס. לפני 6 שנים התגלה אצלי השימוטו עם נוגדנים 650 ו- tsh 7. טופלתי ע״י דיקור ותזונה והנוגדנים ירדו ל130 והtsh בנורמה. האם שתי המחלות הללו יכולים לגרום להפלה במצבן כעת או לגרום לכך שלא היקלט? אני בivf עקב בעיה אצל הבעל. עברתי החזרה אחת והיתה הפלה טבעית עקב עובר שלא התפתח ועכשיו אני לפני החזרת מוקפאים. אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו וטיפולי ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השימוטו וטיפולי ivf - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/04/2014

שלום ליהי
    לצורך הריון חשוב שהTSH יהיה מתחת ל-2.5 ואם יש לך ערכים שמעל זה הייתי שוקלת טיפול באלטרוקסין.
    לא ברור לחלוטין אם קיום נוגדנים בנוכחות TSH תקין גורם להפלות. בעקרון מרבית ההפלות בטרימסטר ראשון הן על רקע הפרעה כרומוזומלית (שכיחותן כ25%) כך שהפלה אחת לא מחשידה לקיום בעיה.
    אם הTSH שלך מעל 2.5 הייתי שוקלת להתחיל טיפול באלטרוקסין
    אם חלילה תהיה הפלה נוספת אפשר לשקול אלטרוקסין בנוכחות TSH תקין, אך כאמור הדבר שנוי במחלוקת
    בברכה, ובהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tsh בנורמה לפני הריון

ליהי
    04/04/2014

הtsh 3.9 לפני חודש2.8 הוא משתנה כל בדיקה אבל בנורמה כבר כמה שנים. אבל מעל 2.5. אני יודעת שבהריון אצטרך אלטרוקסין, האם אני יכולה להיכנס להריון תקין עם מצב הtsh שיש לי עכשיו? ולהתחיל לקחת בהריון ולהפסיק אחרי ההריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tsh בנורמה לפני הריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/04/2014

אם הTSH מעל 2.5 וסביב 4 במרבית הבדיקות עדיף להתחיל את הטיפול עכשיו בכדי שתכנסי להריון מאוזנת
    עכשיו יספיק מנון נמוך, שעולה בהדרגה במהלך ההריון.
    ומרבית הסכויים שתוכלי להפסיק את הטיפול אחרי ההריון
    ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוגית
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ליהי
    04/04/2014

כרגע במצבי זה יכול לגרום לבעיה בקליטה או להפלה אם אני לא לוקחת לפני ההריון? אני התחלתי סבב של החזרת מוקפאים, אני לוקחת פרוגינובה ואחרי החג מחזירה עוברים. תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    05/04/2014

סכוי קטן שיגרום לבעיה, אבל אולי כדי להגדיל סכויי הצלחה כדאי להתחיל טיפול.
    הTSH האחרון היה 2.8? אם כן אז אפשר להמשיך מעקב בשלב זה, ללא טיפול.
    אם היה סביב 4, הייתי מתחילה כבר טיפול אבל יותר בשביל המשך ההריון, כי TSH 4 עשוי לקפוץ לערך גבוה יותר עם הקלטות ההריון
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו