מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות מטבוליות- ייעוץ דחוף והכוונה!אבי 3108/04/2014
בת 30 (אחות במקצועי). לאחרונה הופניתי למרפאה מטבולית בעקבות מס' הפרעות.
ברקע IGA נפרופטי (נוטלת טריטייס 7.5 מ"ג בעקבות פרוטאינוריה ול"ד). בנוסף אנמיה מחסר ברזל שכבר שנים הולכת איתי מקבלת ברזל IV בגלל בעית ספיגה. הייתי בבירור גאסטרו אך לא נמצאה הבעיה. כמו כן ויטמין D מאד נמוך 15.5 כשהמינימום 75. נטלתי 3 בקבוקים בשבוע ללא עליה ברמתו. כעת הומלץ על טיפול באור. בנוסף רמת PTH מאד גבוהה מעל הנורמה (81.8) כשהמינימום 65. ונחושת מוגברת מעל הנורמה 164.4 כשהנורמה עד 120. הופניתי למרפעת הפרעות מטבוליות אך כשהתקשרתי לקבוע תור אמרו לי שלא יודעים לאיזו מרפאה לקבוע לי ולאיזה רופא כיוון שהבעיה שלי לא נמצאת בתת קטגוריות של המרפאות השונות בבלינסון.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי ולומר לי מה עלי לבקש ולאיזו מרפאה עלי לפנות.
1. המרפאה לאנדוקרינולוגיה הכללית
2. מרפאת הסוכרת
3. המרפאה המטבולית (מתמקדת לא בבעיה שלי?!)
המרפאה המטבולית עוסקת בהפרעות במשק הסידן בגוף. עיקר ההפניות היום הן לטיפול באוסטיאופורוזיס (אבדן עצם). כמו כן המרפאה מטפלת באבני כליות, הפרעות ברמת הסידן והפוספט בדם ובשתן ובמחלות עצם אחרות. המרפאה מהווה מוקד הפניה מכל הארץ לאור הניסיון הקליני הגדול מאוד שצברה במהלך השנים. בנוסף, למכון מכשיר צפיפות עצם מתקדם.
אשמח אם תכוונו אותי לאן עלי לפנות על מנת שאוכל לקבוע תור בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות מטבוליות- ייעוץ דחוף והכוונה! - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום אבי
נראה שהמרפאה המטבולית הכי מתאימה לבעייתך.
גם המרפאה האנדוקרינית הכללית יכולה להתאים
רמת הPTH מוגברת במידה קלה סביר להניח שעל רקע חסר ויטמין D -במקרים רבים PTH עולה משנית לחסר ויטמין D. זאת בהנחה שרמת הסידן תקינה (כפי שלדעתי כתבת בעבר) וגם התפקוד הכליתי תקין.
צריך לדאוג לתקון חסר ויטמין D תוך מעקב אחר רמות הסידן בדם, ולאחר התקון לראות מה קורה לרמת הPTH.
לא ברור לי מדוע נבדקה נחושת בשתן, ורמתה אינה קשורה למיטב ידיעתי למשק הסידן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)