מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזעה בפניםסיגל09/04/2008
שלום,
בשנה האחרונה, מאז שילדתי, אני סובלת מגלי חום המלווים בהזעה בפנים. התופעה נמשכה גם כאשר הפסקתי להניק וקיבלתי מחזור, וגם כשהתחלתי לקחת גלולות. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקות הורמונים (פרולקטין, LH, TSH, FSH) והתוצאות תקינות.
קראתי שיתכן שהתופעה נובעת משילוב של גורמים עצביים לא רצוניים יחד עם גורמים הורמונליים. לאיזה הורמונים הכוונה? קורטיזול?
חשוב להדגיש שהתופעה לא היתה קיימת טרם הלידה. האם אנדוקרינולוג יכול לסייע לי? האם ניתן לקבל טיפול תרופתי שיסייע להחזיר את האיזון ההורמונלי שכנראה הופר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/04/2008שלום לך,
אני מבינה שבדיקות הורמונים שציינת תקינות.
לכן צריך להמשיך את הבירור. האם יש גם דפיקות לב?הרגשת רעב? סומק בפנים?שינוים ביציאות שלך ובמשקל.
אי אפשר לתת לה רשימת בדיקות כמו רשימת מכולת, את כן צריכה לבקש הפניה לרופא אנדוקרינולוג והבדיקות צריכות להיות מכוונות בהתאם לממצאים בבדיקה ולפי שאלות ספציפיות שחלקן ציינתי.
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סיגל09/04/2008תודה על התשובה המהירה.
בדיקות הורמונים שעשיתי לאחר סיום המחזור: פרולקטין - 124, TSH -1.7, LH - 4, FSH -9.
אשמח לשמוע גם את חוות דעתך - האם התוצאות תקינות?
לגבי שאלתך - ההזעה מלווה בדפיקות לב ובסומק בפנים.
אין הרגשת רעב או שינוים ביציאות ובמשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל המשך
ד''ר אודיל כהן-ועקנין09/04/2008הי סיגל
הבדיקות שלך תקינות לחולטין
ראה תשובתי הקודמת.
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)