תת פעילות בבלוטת התריס שבוע 13+6

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בבלוטת התריס שבוע 13+6
    רינת
    31/05/2014

שלום אני בת 36.5 בהריון שבוע 14+1 השבוע ביצעתי בדיקת דם והתוצאות היו TSH=15.4 , T4=11.29.
    אני נוטלת150מ"ג יוטיריקס בבוקר באופן קבוע עוד לפני ההריון וביום הבדיקה נטלתי את הכדורים אחרי בדיקת הדם, כמו כן במהלך ההריון בגלל בחילות בוקר הפסקתי לחכות חצי שעה אחרי נטילת הכדור כדי לאכול ואכלתי מיד אחרי, דבר נוסף אינני זוכרת זמנים במדוייק אך בשבוע או שבועיים לפני בדיקת הדם הקאתי יומיים ברצף מספר דקות לאחר נטילת הכדורים.

בתחילת ההריון (בתאריך הוסת האחרון שלי) ביצעתי בדיקת דם שבה יצאו הערכים הללו TSH=1.19

שאלתי היא האם סביר שנגרם נזק לעובר, לצערי לא ידעתי כמה חשוב האיזון בטרימסטר הראשון אחרת הייתי מבקשת כל חודש לבצע בדיקה, אני חרדה וכועסת כל עצמי שלא השכלתי לבדוק את הדברים במהלך הבדיקה וסמכתי על הרופאים שטיפלו בי אך לא חשבו לנכון לשלוח אותי לבדיקות בתקופה חשובה זו ביודעם שאני סובלת כדרך קבע מתת פעילות מה ניתן לעשות? האם יש דרך לבדוק האם נגרם נזק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע לא קיבלתי תגובה על שאלתי???

רינת
    31/05/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי תשובה לשאלתי?

רינת
    08/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בבלוטת התריס שבוע 13+6 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/06/2014

שלום
    כדאי לאזן בהקדם את תפקודי בלוטת תריס. יתכן והיציאה מאיזון נבעה מההריון עצמו, נטילת הכדור לא בצום והחמצה או חוסר ספיגה עקב הקאות.
    צריך להתייעץ בהקדם עם רופא משפחה ו/או אנדוקרינולוג כדי להעלות את מינון היוטירוקס ולהמשיך במעקב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו