טיפול בסכרת ובעיות בתפקודי כליה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפול בסכרת ובעיות בתפקודי כליה
    טל
    09/06/2014

שלום,
    אני חולה בסרטן ריאה מפושט.
    לאחרונה עקב עליית רמת הסוכר שלי, המליץ לי האונקולוג לקחת כדורים לסוכר.
    אפילו אמר שזה נמצא גם יעיל כנגד סרטן (כמובן שזו לא תרופת פלא אבל כנראה שהיא מאטה את קצב התפשטות המחלה).

בכל אופן, ישנם מספר סוגי תרופות לטיפול בסוכר: מטפורמין, גלוקופאז וכד' (כשכנראה, אני לא הצלחתי להבין, האחת יעילה יותר מהאחרת בסרטן והשנייה פוגעת יותר בכלייה וכו').

רציתי לשאול:
    1. איזו תרופה פוגעת הכי פחות בתפקודי הכליה. רמת הקריאטנין שלי היא 114.
    2. כמו כן, אם כבר צריך לקחת תרופה כזו לסוכר, איזו תרופה מבין התרופות היא הכי יעילה (פחות או יותר כמובן על פי המידע הרפואי/מחקרי) בטיפול בסרטן?

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסכרת ובעיות בתפקודי כליה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    13/06/2014

שלום
    כמובן קשה לענות מבלי לדעת פרטים על תפקודי הכליה, רמות סוכר וכו.
    מטפרומין וגלוקופאז : מדובר באותו חומר עם שמות שונים. התרופה הנה התרופה הראשונה לטיפול בסוכרת במידה והתפקוד הכליתי תקין וקיימות מספר עבודות שקיימת ירידה בשכיחות של סוגים מסוימים של סרטן כאשר נוטלים את התרופה אך דבר זה אינו ברור.
    קיימות הרבה מאד תרופות נסופות אשר הנן יעילות ויכולות להנתן גם כאשר קיימת ירידה בתפקוד כליתי.
    מה שחשוב הוא שניתן לשלב בין תרופות שונות וכך להנות מהורדת סוכר במנגנונים שונים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו