מינון כדורים בזמן הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מינון כדורים בזמן הריון
    שירן
    05/07/2014

שלום אני בת 29 עם השימוטו. מינון תרופות- יוטירוקס 50 מ"ג 6 פעמים בשבוע. (התחלתי עם טיפול תרופתי שבועיים לפני הכניסה להריון).
    בשבוע 7 עשיתי בדיקת TSH- היה 1.76.
    בשבוע 12 עשיתי בדיקת TSH - היה 3.5.
    בהריון צריך להיות עד 2.5, הרופאת משפחה אמרה לי לקחת כל יום את הכדורים (במקום 6 ימים כל השבוע),האם זה מספיק כדי להוריד את הTSH מתחת ל2.5?
    יש לי תור לאנדוקינולוג רק עוד חודשיים ואני רוצה לקחת את המינון הנכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון כדורים בזמן הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון כדורים בזמן הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    05/07/2014

שלום
    עקב העליה בערכי TSH צריך להעלות מינון של היוטירוקס, להקפיד לקחת את התרופה על הבוקר בצום וללא תרופות נוספות ביחד ולחכות כחצי שעה עד שאוכלים או נוטלים תרופות נוספות. בשליש השני והשלישי להריון רצוי TSH מתחת ל-3 ולא מתחת ל2.5.
    מומלץ להלעות את המינון של התרופה בכ-20-30% ולחזור על הבדיקה בעוד כ-3-4 שבועות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מספיק?

שירן
    05/07/2014

הרופאת משפחה אמרה לי לקחת עוד עוד יום בשבוע. זה לא מספיק?
    אני לוקחת תמיד על הבוקר את הכדור על בטן ריקה ולא אוכלת לפחותחצי שעה אחריו כמו בהנחיות.
    לאחרונה לקחתי אנטיביוטיקה אבל לפחות חצי שעה אחרי היוטירוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו