מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר גבוליסטודנט18/08/2014
שלום.
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם שגרתית, הכל יצא תקין, חוץ מסוכר:100(מסומן כמקסימום בטווח הנורמה). הבדיקה נעשתה אחרי 12 שעות צום. אמנם זה הגבול של הגבול, אך עדיין לא מובנת לי הסיבה לכך. אני בן 32, מתאמן 3 פעמים בשבוע, אין לי משקל עודף(אפילו רזה במקצת).
אני לא צמא מעבר למצופה בקיץ, אהבתי לממתקים לא השתנתה. אין לי כל מני התקפי חולשה, אם אני אוכל כמות מספקת 3 - 4 פעמים ביום.(משקל כ 60 קילו, גובה 163).
יש לי גנטיקה של סכרת 2, לסבא, לקראת גיל 70.
האם העובדה, שהדבר האחרון שאכלתי לפני הצום היה מתוק, יכול להשפיע על ערכי גלוקוז? או שאולי עקב צום ארוך, הכבד שחרר קצת יותר מדי גליקוגן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבולי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/08/2014שלום
הערך של סוכר הוא בגבול עליון של הנורמה ולכן לא צפוי שיהיו לך סימפטומים של סוכרת אשר מתרחשים כאשר ערכי סוכר מעל 250 מ"ג/ד"ל ואף יותר.
ניתן לבדוק גם רמת AIC אשר בודק את ערכי הסוכר בשלושה חודשים אחרונים ונותן מושג אם קיימת עליה של ערכי סוכר לאחר ארוחות. בכל מקרה ההמלצה למניעת סוכרת מסוג 2 היא לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר גבולי?
סטודנט23/08/2014תודה.
המשקל הוא תקין לחלוטין, מבצע פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. לכן לא מובן לי, מאיפה ערך גבוה כזה, אלא אם אני מתחיל לקבל סכרת 1. יש אמנם סיפור משפחה, אבל בגיל הרבה יותר מאוחר. אצל ההורים - אין כרגע סכרת.
- בדקתי כרגע את מה שהיה לי ב 2001(אז בן 20) - 95, כשהערך העליון הגיע אז עד 110.
יש סיכוי קטן, שבזמן ביצוע הבדיקה האחרונה, היתי מצונן. וירוס יכול להשפיע על ערכי גלוקוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)