חשד לסרטן פוליקולרי בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חשד לסרטן פוליקולרי בלוטת התריס
    נטלי
    01/10/2014

שלום, אני בת 29 בריאה, לא הייתי חשופה להקרנות ואין במשפחתי היסטוריה של סרטן.לאחר בדיקת ביופסיה נמצא חשד לסרטן פוליקולרי בבלוטת התריס רמה בין 4/5 שהאחוזים הם 30-75 .
    אני ממש מבולבלת הרופא המליץ לי להוריד את בלוטת התריס ויש המון חילוקי דעות בכך.
    קודם כל זה לא וודאי ושנית סרטן פוליקולרי קשה יותר לזיהוי מכיוון שהרקמות זהות לבלוטה שפירית.
    האם ישנה עוד בדיקה לזיהוי חד משמעי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לסרטן פוליקולרי בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/10/2014

שלום
    ישנם שיקולים שונים לגבי היקף הניתוח המוצע: האם כריתת חצי בלוטה או כל הבלוטה (כגון גודל הקשרית, המצאות קשריות אחרות ,סיפור משפחתי, חשיפה לקרינה ועוד). כמו כן כדי לדון שוב על הבדיקה הציטולוגית .
    במידה ומדובר בקבוצה 4 הסיכון לממאירות הוא כ-20% .קיימת היום בארץ באופן פרטי בדיקה למדדים גנטים AFIRMA אשר יכול להטות את הכף לכיוון של ממאירות או אפשרות של מעקב. קיימות בדיקות גנטיות נוספות אשר כיום מתבצעות בארה"ב אשר יכולות לעיתים לאשר ממאירות ואז במקום לכרות חצי בלוטה ולהלשים לאחר מכן ניתן לבצע את הניתוח לכריתה מלאה בניתוח אחד.
    ממליצה להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג המומחה לבלוטת תריס.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לסרטן פוליקולרי

נטלי
    18/12/2014

שלום , אני אחרי בדיקת אפירמה והתוצאה היא שיש חשד ברמה 4 שהסיכוי לממאירות הוא60 אחוז. יש לי גידולים משני האונות ועדיין לא הגעתי להחלטה אם לעבור את הניתוח ולכרות את כל הבלוטה. איזה בדיקות נוספות יש בארה״ב המאשרות ממאירות? והאם הן מאשרות ממאירות 100 אחוז? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לסרטן פוליקולרי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/12/2014

שלום
    קיימת בדיקה נוספת בארה"ב אשר מאשרת שאכן מדובר בגידול ממאיר אך אם היא שלילית אינה שוללת שמדובר בגידול ממאיר. היא יותר תקבע את הקיף הניתוח .
    אני מציעה שתתיעצי באופן ישיר עם אדנוקרינולוג לגבי אופציות של בדיקה ועם המנתח (לרוב אאג) לגבי אופציות ניתוחיות אשר גם אצלם קיימים שינויים בגישה: האם לכרות את כל הבלוטה או את חלקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו