מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת, פעילות גופנית ועליה במשקלשאלה05/10/2014
שלום!
התגלתה אצלי סכרת סוג 1 לפני כחודש (אני בת 24). אני מטופלת מאז בלנטוס ואפידרה ומאוזנת די סבבה.
העניין הוא שמאז ביקרתי אצל רופא פעמיים, שבשתיהן נשקלתי - שבועיים לאחר האבחון עליתי ב-5 קילו, ושבועיים לאחר מכן בעוד 5! אני לא שמנה (טיפה מלאה לכל היותר) אבל העלייה המהירה הזאת מפחידה אותי...לא שיניתי שום דבר בתפריט שלי (אם כי אני חייבת לציין שהוא היה ונשאר חופשי מאוד מבחינת קלוריות). למה זה קורה ואיך להפסיק את זה? (דיאטה? כי תמיד אכלתי חופשי אבל המשקל שלי תמיד נע סביב טווח ערכים מסוים ואף פעם לא עלה כ"כ כמו עכשיו!)
שאלה שניה: אני מעוניינת לחזור לעשות פעילות גופנית, ובין השאר לחזור למשקל הקודם שלי. אבל אני מבינה שאני אצטרך לאכול מנת פחמימה לפני הפעילות כדי למנוע היפו, מה שדי יפספס את המטרה של הורדה במשקל. האם אפשר להוריד באינסולין במקום? אם כן - מאיזה מורידים? כמות שווה למה שאני אמורה לאכול לפני הפעילות מהאפידרה, או גם/רק מהלנטוס? (כי הבנתי שספורט יכול להשפיע על רמות הסוכר אפילו 12 שעות לאחר מכן)...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת, פעילות גופנית ועליה במשקל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/10/2014שלום
יתכן בעת אבחון סוכרת ירדת במשקל וכעת חלק מהמשקל שעלית הנו חזרה למשקל הרגיל.בנוסף ידוע שטיפול באינסולין יכול לגרום לעליה במשקל.
את צריכה רופא סוכרת טוב וגם האופציה לקבל אינסולין דרך משאבה כך ניתן להוריד מינון האינסולין בזמן פעילות גופנית (נותן יותר גמישות) . לשאלתך ניתן להוריד את המינון של האינסולין (בעיקר הקצר לפני הפעילות הגופנית) אך שינויים אלו צריכים להעשות עם הרופא סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת ופעילות גופנית
ששון15/10/2014האם במחלת הסוכרת פעילות גופנית מסייעת באמת?!
כי לי הספורט מעלה את הסוכר בדם! למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)