היפוגליקמיה ריאקטיבית

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפוגליקמיה ריאקטיבית
    ילנה
    25/11/2014

שלום
    אני בת 35, בריאה בדר"כ. לפחות 10 שנים אני חשה סימפטומים של היפוגליקמיה, אשר החריפו לאחרונה. אין שום סימפטומים לאחר צום, אך 3-4 שעות אחרי ארוחה אני מרגישה רעב, טשטוש כללי, רעד בידיים, חרדה ועצבות,נימולים בלשון, הכל עובר לאחר שאני אוכלת מתוק. אחרי ארוחות אני מרגישה עייפות נוראית. עשיתי בדיקות העמסת סוכר. בצום הגלוקוז 92, לאחר העמסה 97, אינסולין טיפה גבוה מהגבול העליון. בדיקות דם ביתיות בזמן ההתקף 72+, רק פעם אחד היה לי 63, בצום בגבולות הנורמה גם. האם זאת היפוגליקמיה ריאקטיבית, מה יכולית להיות הסיבה למצב הזה? האם זה נכון שרק היפוגליקמיה בצום יצביעה על מחלות קשות כמו גידול בלבלב ובריאקטיבית סיבות יותר פשוטות? והכי חשוב- מהו הטיפול היעיל ביותר?

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוגליקמיה ריאקטיבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוגליקמיה ריאקטיבית

עמיר בשקין
    28/11/2014

התמונה שאת מתארת מתאימה להיפוגליקמיה ריאקטיבית רק שרמות הגלוקוז שאת מודדת לא נמוכות. היפוגליקמיות באנשים ללא סוכרת מוגדרת כגלוקוז פחות מ 55 מ"ג לדציליטר. היפוגליקמיה ריאקטיבית אופיינית אחרי ניתוחי קיבה כמו ניתוחים לירידה במשקל או ניתוחים שעשו בעבר לכיב קיבה. התאוריה המקובלת היא שמעבר מהיר מדי של פחמימות מהקיבה למעי הדק מוביל להפרשה מוגזמת של אינסולין. יתכן שבמקרים נדירים מאוד מופיע גם באנשים ללא ניתוח בקיבה. הטיפול הוא בעיקרו תזונתי, לחלק את הפחמימות על פני 6 ארוחות כך שלא תהיה כמות גדולה של פחמימות בארוחה אחת. במקרים נדירים יש צורך בטיפול תרופתי ובאנשים עם היפוגליקמיות אחרי ניתוח מעקף קיבה אז תרופת הבחירה נקראת אקרבוז (פרנדאז)שמקטינה ספיגת פחמימות. התופעת לוואי השכיחה גזים. לא בטוח שהמקרה שלך הוא באמת היפוגליקמיה ריאקטיבית. כדי להתקדם בבירור אני מציע להתחבר למד סוכר רציף במשך שבוע, כזה שמשמש מטופלי סוכרת. יש סוגים שהמטופל לא רואה את המדידות ואחרי שבוע מורידים את הנתונים ואז אפשר לראות מה היו רמות הגלוקוז 3-4 שעות אחרי הארוחות במיוחד באלו שהיו עתירות פחמימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו