מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפוגליקמיה ריאקטיביתילנה25/11/2014
שלום
אני בת 35, בריאה בדר"כ. לפחות 10 שנים אני חשה סימפטומים של היפוגליקמיה, אשר החריפו לאחרונה. אין שום סימפטומים לאחר צום, אך 3-4 שעות אחרי ארוחה אני מרגישה רעב, טשטוש כללי, רעד בידיים, חרדה ועצבות,נימולים בלשון, הכל עובר לאחר שאני אוכלת מתוק. אחרי ארוחות אני מרגישה עייפות נוראית. עשיתי בדיקות העמסת סוכר. בצום הגלוקוז 92, לאחר העמסה 97, אינסולין טיפה גבוה מהגבול העליון. בדיקות דם ביתיות בזמן ההתקף 72+, רק פעם אחד היה לי 63, בצום בגבולות הנורמה גם. האם זאת היפוגליקמיה ריאקטיבית, מה יכולית להיות הסיבה למצב הזה? האם זה נכון שרק היפוגליקמיה בצום יצביעה על מחלות קשות כמו גידול בלבלב ובריאקטיבית סיבות יותר פשוטות? והכי חשוב- מהו הטיפול היעיל ביותר?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה ריאקטיבית
עמיר בשקין28/11/2014התמונה שאת מתארת מתאימה להיפוגליקמיה ריאקטיבית רק שרמות הגלוקוז שאת מודדת לא נמוכות. היפוגליקמיות באנשים ללא סוכרת מוגדרת כגלוקוז פחות מ 55 מ"ג לדציליטר. היפוגליקמיה ריאקטיבית אופיינית אחרי ניתוחי קיבה כמו ניתוחים לירידה במשקל או ניתוחים שעשו בעבר לכיב קיבה. התאוריה המקובלת היא שמעבר מהיר מדי של פחמימות מהקיבה למעי הדק מוביל להפרשה מוגזמת של אינסולין. יתכן שבמקרים נדירים מאוד מופיע גם באנשים ללא ניתוח בקיבה. הטיפול הוא בעיקרו תזונתי, לחלק את הפחמימות על פני 6 ארוחות כך שלא תהיה כמות גדולה של פחמימות בארוחה אחת. במקרים נדירים יש צורך בטיפול תרופתי ובאנשים עם היפוגליקמיות אחרי ניתוח מעקף קיבה אז תרופת הבחירה נקראת אקרבוז (פרנדאז)שמקטינה ספיגת פחמימות. התופעת לוואי השכיחה גזים. לא בטוח שהמקרה שלך הוא באמת היפוגליקמיה ריאקטיבית. כדי להתקדם בבירור אני מציע להתחבר למד סוכר רציף במשך שבוע, כזה שמשמש מטופלי סוכרת. יש סוגים שהמטופל לא רואה את המדידות ואחרי שבוע מורידים את הנתונים ואז אפשר לראות מה היו רמות הגלוקוז 3-4 שעות אחרי הארוחות במיוחד באלו שהיו עתירות פחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)