אבדן חשק מיני לאחר נטילת גלולות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אבדן חשק מיני לאחר נטילת גלולות
    טינקרבל
    14/01/2015

אהלן,

אני בת 26, ובעבר היה לי חשק מיני חזק ופעיל.
    זמן קצר לאחר שהתחלתי ליטול גלולות משולבות למניעת היריון (בגיל 20) החשק המיני נחלש עד שנעלם לחלוטין. החלפת סוג גלולה לא עזרה, כמו גם הפסקה מוחלטת של נטילתן.

בגיל 23 נשלחתי ע"י גניקולוג-סקסולוג לבדיקות טסטוסטרון חופשי ופרולקטין. הטסטוסטרון היה נמוך מעט (0.5PMOL/L) והפרולקטין גבוה (660MU/L). הוא הציע ליטול תרופה להורדת פרולקטין, אך אני תכננתי להכנס להיריון ולפיכך העניין נדחה.

כיום, יותר משנתיים לאחר הלידה עדיין אין לי חשק מיני כלל.
    אתמול הפנתה אותי גניקולוגית בשנית לבדיקת טסטוסטרון ופרולקטין. הטסטוסטרון (הפעם כללי ולא חופשי משום מה) פחות מ-0.35 (אין יחידת מידה, רק רשום שטווח הנורמה הוא 0.3-3.1) והפרולקטין בטווח הנורמה 125MU/L).

מאחר ואני משוכנעת שאבדן החשק הוא מסיבה פיזיולוגית ולא פסיכולוגית, אני מעוניינת לפנות ליעוץ אנדוקרינולוגי. האם הדבר מקובל? האם יש אנדוקרינולוגים מסויימים המתעסקים בחשק מיני?

בנוסף, מאחר ונראה כי הידע של הגניקולוגים-סקסולוגים בתחום הפיזיולוגי של החשק אינו רחב, וגם בדיקות הדם אליהם אני מופנית שונות (כדוגמת הטסטוסטרון הכללי בסרום במקום החופשי), ומאחר ואני מעוניינת להגיע לייעוץ האנדוקריני עם תוצאות בדיקות (עקב ההמתנה הארוכה לכל תור, איני מעוניינת לצאת מהייעוץ עם הפנייה לבדיקות ואז לחכות שוב) אשמח גם לרשימה מפורטת של בדיקות דם רלוונטיות אותם כדאי לבצע טרם הפגישה עם הרופא (אני יודעת שישנם הורמונים רבים המשפיעים על החשק מעבר לגונדוטרופינים).
    כמו כן- האם ישנו זמן מסויים במחזור החודשי בו נדרש לבצע את הבדיקות?

אשמח לכל עזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבדן חשק מיני לאחר נטילת גלולות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/01/2015

שלום
    במידה והמחזור סדיר, לרוב לא קיימת מחלה אנדוקרינית. עליה של PRL יגרמו בראש ובראשונה לירידה בחשק המיני. האם את כיום מטופלת בגלולות? יתכן והן משפיעות גם על החשק המיני.
    לגבי ירידה בחשק המיני הבידקה החשובה היא פרולקטין .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו