פענוח תוצאות FNA

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות FNA
    יפעת
    22/01/2015

שלום
    הרופאה ראתה את תוצאות ה FNA שביצעתי והמליצה בתחילה על ניתוח ואני ביקשתי לעשות בדיקה ציטולוגית חוזרת.
    כך היא כתבה במכתב ההפניה - תשובה של FNA מקשר בבלוטת התריס חשודה לאטיפיה כעת כניראה גדם לקחו רק מאונה שמאלית . מבקשת לבצע שוב גם בקשר באיסטמוס וגם באונה השמאלית . באיסטמוס קשיח יותר מקשר באונה השמאלית .

להלן תוצאות הבדיקה סיבת הפניה: מעקב והשוואה עם בדיקה מ - 26.12.13
    להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן +צוואר :
    אונה ימנית: בגודל: x 1.5 x 3.9 1.9 ס"מ, קשר היפואקואי בגודל כ - 0.9 ס"מ .
    אונה שמאלית: בגודל: x 2 x 5 1.8 ס"מ, קשר באקוגניות מעורבת מוקף הילה בגודל כ - 1.6 ס"מ עם
    מרכיב ציסטי בתוכו. קשרית זעירה היפואקואית בגודל כ - 0.4 ס"מ .
    במעבר האונה הימנית והאיסטמוס קשר איזואקואי עם מרכיב ציסטי בגודל כ - 1.1 ס"מ .
    איסטמוס תקין .
    בלוטות רוק - תת לסתיות תקינות .
    בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות פתולוגיות בצוואר .
    סיכום: זפק רב קשרי ידוע. רושם שהקשר האיפואקואי שבאונה הימנית מעט גדל. דרוש המשך
    בירור על ידי דיקור אבחנתי. כל שאר הקשריות מסוג של TIRADS 2, להמשך מעקב סונוגרפי
    אשמח לשמוע חוות דעת נוספת אני מאוד לחוצה. כי הבדיקה לFNA רק בעוד חודשים וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות FNA

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות FNA - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/01/2015

שלום
    קשריות בבלוטת תריס הנם שכיחות. לפי בדיקת הUS לא קיים ממצא מאד חשוד . לא ברור לי בדיוק מה היתה התשובה של FNA קודם ומאיזה קשר בוצע הדיקור מה רמת הTSH ועוד נתונים כגון גיל, סיפור משפחתי וכו חסרים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו