פרולקטין מוגבר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין מוגבר
    ליאת
    19/03/2015

שלום'
    יש לי אדנומה היפופיזית. מטופלת ע"י 1.25 מ"ג פרלודל (=חצי כדור) להורדת הפרולקטין הגבוהה.
    הפרלודל הצליח להוריד לי את הפרולקטין ל בערך 300.. (לפני חודש) זה היה המדד לפני שהתחלתי בהליך של IVF
    אני לאחר IVF, מחכה לבטא (שתהיה ביום א הקרוב) לפני יומיים ביצעתי בדיקה והתגלה שהפרולקטין קפץ ל 762 (עם לקיחת חצי הכדור מידיי יום)
    מודה, אני בלחץ..
    מנסה להבין אם הפרולקטין עלה בעקבות ההורמונים שקיבלתי (ואולי האדנומה גדלה?) ובכלל הגעתי לשאיבה ולהחזרה במצב שבו הגוף לא באמת יכול להיכנס להריון..
    ובכלל.. אולי כל ההליך היה מיותר?

ושאלה נוספת, נגיד, רק נגיד שלמרות עליית הפרולקטין, אני בהריון , נגיד. מדובר בהכפלה+ של ערך הפרולקטין, האם זה נורמלי? מסוכן?
    מה המשמעות? מה צריך לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרולקטין מוגבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדכון

ליאת
    20/03/2015

כמו שהיה לי ברור,
    לא צלחה הדרך
    ברור לי שצריכה לעשות עכשיו MRI חדש. בתקווה שהאדנומה לא התרחבה לה שם..
    מבקשת להבין מה עכשיו?
    האם נכון לעכשיו צריך לחכות שההורמונים יתנדפו, בתקווה שהפרולקטין יתאזן שוב עם חצי כדור, או שיש להעלות את המינון כבר עכשיו?
    האם ברגע בו אכנס לפרוטוקול IVF חדש, יש להגדיל את המינון אוטומטית?
    האם יש דבר כזה פרוטוקול IVF מיוחד לבעלי אדנומה היפופיזית (או שאני מדמיינת רחוק מידיי..)
    האם בפרוטוקול הבא אצטרך לעשות בדיקת פרולקטין דחופה יותר מלפני/ אחרי (אם כן, כל כמה זמן?)
    ואם יש לכן טיפים שיוכלו לעזור, אשמח לקבלם, כי אני בעיקר תוהה בערפל..
    (אם זה משמעותי אז יש לי גם הישימוטו מאוזן גם עם ההורמונים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרולקטין מוגבר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/03/2015

שלום
    קיימת עליה של ערכי PRL עם ההריון אך לעיתים גם עם הטיפול התרופתי.
    כדאי להתייעץ ולטפל עם האנדוקרינולוג המטפל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו