סכרת הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת הריון
    מאיה
    02/04/2015

שלום, אני בהריון שבוע 30. שני הריונות קודמים, העמסת סוכר 50 גבולית ו-100 יצאה תקינה. שני ילדיי נולדו במשקל 3.300.

בהריון הנוכחי - העמסת סוכר 100 יצאה תקינה (80 בצום, 154 אחרי שעה, 124 אחרי שעתיים ו-77 אחרי שלוש שעות). אציין כי בגלוקומטר שבדקתי אחרי שעה יצא - 190.

בבדיקות שאני עושה בגלוקומטר יש סטיות לא מעטות (לפחות פעם אחת ביום) אחרי ארוחות. למשל שעה אחרי ארוחה - 155. בצום הערכים שלי בגלוקומטר הם 93-95 ואילו במעבדה באיזור 84 (אפילו באותו יום ממש). אני די שומרת. לא ברמה של דיאטה של סוכרתית אבל לא מתפרעת עם פחמימות וסוכרים. עושה פעילות גופנית. מאוד מאוד חרדה שמא יש לי סכרת סמויה.

כחודשיים לפני ההריון עשיתי בדיקת המוגלובין מסוכרר ויצא 4.6. גם העמסת סוכר 75 יצאה תקינה. גודל העובר גם הוא תקין ואין ריבוי מי שפיר.

האם ייתכן שיש לי סכרת סמויה? אני מאוד מאוד מתוחה ולחוצה מהסיטואציה ולא יודעת באיזה סטטוס אני. האם ייתכן שהעמסת הסוכר 100 שעשיתי לא זיהתה סכרת? מאוד חוששת שמא פגעתי בעובר בגלל סכרת לא מאובחנת. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכרת הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/04/2015

שלום
    הבדיקות אשר קובעות הן הבדיקות של הדם הורידי. בכל מקרה שמירה על תזונה מאוזנת ומניעה עליה מופרזת במשקל ומעקב ערכי סוכר חשובה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו