צפיפות עצמות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• צפיפות עצמות
    מאיה
    22/06/2015

שלום, אני בת 30
    מקווה שהגעתי לפורום הנכון..
    אין לי סכרת, יתר לחץ דם או כולסטרול גבוה..
    הבעיה היא שבגיל 26 החלו לי כאבים בעצמות השוקיים
    עשיתי מליון בדיקות כמו מיפוי עצמות, EMG וכו'- כולן יצאו תקינות
    גם שברי מאמץ אין לי.
    בסוף הביאו לי לעשות בדיקת צפיפות עצמות שלתדהמתי יצאה נורא נמוכה. בעקבות כך הלכתי לאנדוקרינולוגית מומחית והיא אמרה שבדיקת צפיפות עצמות בגיל כה צעיר, לא רלוונטית שכן הצפיפות משתנה כל יום בגיליים צעירים.
    כמו כן טענה שזה נובע מוימין די נמוך.
    אמרה לי להיות במעקב על ויטמין די ולקחת טיפות ויטמין די וסידן למציצה באופן קבוע.
    השאלה שלי- האם באמת יכול להיות שהצפיפות הנמוכה נבעה מחוסר בויטמין די? והעצמות שלי בסך הכל כן בסדר?
    האם יש עוד משהו לעשות חוץ מלקחת טיפות?
    האם אפשר לתקן את המצב? או שזה בלתי הפיך ואפשר רק לשמור על הקיים וגם זה לא בטוח?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צפיפות עצמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפיפות עצמות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/06/2015

שלום
    קיימות סיבות רבות לצפיפות עצם נמוכה הכוללות חסר ויטמין D, גנטיקה ועוד.
    חשוב לשמור על רמת ויטמין D תקינה ולצרוך סידן. במידה ורמת ויטמין D לא היתה מאד נמוכה אז לא צפוי שינוי מאד משמעותי בבדיקת צפיפות העצם .
    במידה ונשללו מחלות הגורמות לירידה בצפיפות עצם אז סביר להניח שמדובר במסת עצם נמוכה מסיבה גנטית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות עצמות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/06/2015

שלום
    קיימות סיבות רבות לצפיפות עצם נמוכה הכוללות חסר ויטמין D, גנטיקה ועוד.
    חשוב לשמור על רמת ויטמין D תקינה ולצרוך סידן. במידה ורמת ויטמין D לא היתה מאד נמוכה אז לא צפוי שינוי מאד משמעותי בבדיקת צפיפות העצם .
    במידה ונשללו מחלות הגורמות לירידה בצפיפות עצם אז סביר להניח שמדובר במסת עצם נמוכה מסיבה גנטית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו