קורטיזול גבוה בדם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קורטיזול גבוה בדם
    אבי 31
    03/07/2015

בת 32. ברקע מחלת IGA NEPHROPATHY נוטלת טריטייס 2.5 מ"ג ונמצאת במעקב נפרולוגי. מלבד זה יש לי מחלת השימוטו (נוגדנים כנגד הבלוטה) הייתי במעקב אנדוקרינולוג אך לא מטופלת באלטרוקסין כיוון שהערך כרגע תקין. רמת הנוגדנים גבוהה. סובלת מאנמיה כרונית על רקע של חסר ברזל.בעבר עשיתי בדיקת דם לקורטיזול שיצאה גבוהה (לא זוכרת כמה) אך לא נראה לי שעשו עם זה משהו. השבוע עשיתי שוב בדיקות כלליות ובינהן שוב קורטיזול ושוב יצא גבוה. יצא 858 כשהנורמה עד 600. אני אחות במקצועי ולא נראה לי שזה כתוצאה מתסמונת קושינג כיוון שאין לי עוד תופעות נלוות לכך.
    שאלותיי הן:
    1. ממה עלול הדבר לנבוע?
    2. האם דורש המשך מעקב/ בדיקות נוספות? (מאז שבלוטת התריס תקינה הפסקתי על דעת עצמי מעקב אנדוקרינולוגי...).יש לציין שפעמיים בהפרש של מס' שנים הקורטיזול יצא גבוה.
    3. האם יש צורך לחזור לאנדוקרינולוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזול גבוה בדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורטיזול גבוה בדם - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/07/2015

שלום
    רמת קורטיזול גבוהה יכולה לנבוע מסטרס , נטילת גלולות ועוד סיבות. בעיקר לאור השימוטו בדיקה זו שוללת חסר של קורטיזול. לגבי עודף קורטיזול כפי שציינת צריך לבדוק לפי קיניקה ואז הבדיקה הרצויה היא מבחן דיכוי עם DEXAMETHASONE, איסוף שתן לקורטיזול או בדיקת קורטיזול ברוק בחצות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו