קורטיזול גבוה בדם- המשך

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קורטיזול גבוה בדם- המשך
    אבי 31
    17/07/2015

בת 32 ברקע חסר ברזל כרוני (מטופלת בוונופר), IGA NEPHROPATHY מטופלת בטריטייס 2.5 מ"ג ונמצאת במעקב נפרולוגי, מחלת השימוטו (תפקודי בלוטה TSH בעבר מעט מוגברים אך כעת בנורמה ללא טיפול באלטרוקסין וכן נוגדנים כנגד הבלוטה מוגברים -תירוגלובולין) נמצאת במעקב אנדו ממס' סיבות כגון: השימוטו, חסר ויטמין D שלא הגיב לכמות גדולה של ויטמין ולאחרונה גם קורטיזול גבוה בדם.
    נשלחתי ע"י האנדוקרינולוג לבצע מס' בדיקות חוזרות כגון: TSH T4 T3 CORTISOL ANTI TG ANTI TPO ANTI PARIETAL CELL ANTI INTRINSIC FACTOR וויטמין D. בנוסף שלח אותי גם לאולטראסאונד צוואר כיוון שבבדיקה חש נפיחות של הבלוטה וקשרית? אמר שבמידה והקורטיזול יצא שוב גבוה ייעשה לי דיכוי דקסמתזון. לא היה כ"כ מרוצה כיוון שרמת ה TSH יצאה מעט נמוכה וה T4 גם מאד נמוך ואמר לי שזה ממצא יותר נדיר ושבד"כ ה TSH יותר גבוה כשה T4 נמוך.
    שאלותיי הן:
    1. האם יש טעם לחזור שוב על כל הבדיקות הללו?
    2. האם ייתכן שמציאת נוגדנים מסוג תירוגלובולין ברמה גבוהה כפי שהיה אצלי יעלמו פתאום?
    3. האם כל הבדיקות שביקש שאעשה רלוונטיות? (לא נתן לי לעשות איסוף שתן לקורטיזול בגלל שאני עם פרוטאינוריה ואמר שזה לא יהיה בדיקה טובה בשבילי. האומנם?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזול גבוה בדם- המשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורטיזול גבוה בדם- המשך - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/07/2015

שלום
    אכן לא מקרה פשוט. ההתנהלות נראית לי מתאימה. עדיף עשות מבחן דיכוי עם DEX גם בגלל הפרוטאינוריה אך גם מאחר ובדיקה זו מדויקת יותר.
    לגבי תפקודי בלוטת תריס אם גם TSH וגם FT4 נמוכים לעיתים מדובר בבעיה מרכזית (ביותרת המוח) או יתכן משני לטיפול בסטרואידים. האם את נוטלת סטרואיאידים?
    ממליצה על המשך מעקב אנדוקריני.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו