מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדנומה טוקסיתמודאגת07/05/2008
אני בת 53 ולאחרונה הובחנתי אצלי אדנומה טוקסית לאחר מיפוי בלוטת התריס בצד שמאל.רמת TSH אפסית עם TT3 ו-FT4 בגדר הנורמה. הומלץ לי טיפול ביוד רדיואקטיבי. ארצה לדעת מספר דברים:
1) האם יש אלטרנטיבה לטיפול ביוד? (המקרה שלי די בינוני, כך נאמר ליי).
2) מהן תופעות הלוואי של הטיפול? ממה עלי להימנע?
3) אני חוששת מתת פעילות בבלוטה זמן מסוים אחרי הטיפול, כי קראתי שהטיפול הורס למעשה חלק מהבלוטה.
4) יש לי מספר שרירנים ברחם. האם יכול להיות קשר בין הדברים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד''ר אודיל כהן-ועקנין08/05/2008שלום
הטיפול המומלץ באדנומה טוקסית הינו מתן יוד.
טיפול תרופתי לרוב לא פוטר את הבעיה, אפשרות השניה היא טיפול ניתוחי אך לא מומלץ כי זה טיפול חודרני עוד יותר.
זה נכון שיכול להיווצר מצב של תת פעילות לאחר טיפול ביוד חוץ מזה אין תופעות אחרות ואם יש תת פעילות מטפלים והטיפול די קל וללא סיבוכים.
פעילות יתר של בלוטת תריס מגבירה את הסיכון להפרעות קצב הלב ובגילך מגבירה את הסיכון לבריחת סידן.
כדאי לקבל יוד
אין קשר עם הרחם שרירני
בהצלחה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הטיפול
מודאגת08/05/2008האם טיפול ביוד, פירושו השמדה מלאה של הבלוטה, וכתוצאה מכך, טיפול תרופתי לכל החיים?
מה הסיכוי שהבלוטה תחזור לתפקוד תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר אודיל כהן-ועקנין08/05/2008הי שוב
באדנומה טוקסית יש מצב שהחלק מהבלוטה תתפקד כמו שצריך אפילו אחרי טיפול ביוד ואז לא נזקקים לטיפול תרופתי בכלל.
הכל תלוי בתוצאת המיפוי
בברכה
ד,ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)