אדנומה טוקסית

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אדנומה טוקסית
    מודאגת
    07/05/2008

אני בת 53 ולאחרונה הובחנתי אצלי אדנומה טוקסית לאחר מיפוי בלוטת התריס בצד שמאל.רמת TSH אפסית עם TT3 ו-FT4 בגדר הנורמה. הומלץ לי טיפול ביוד רדיואקטיבי. ארצה לדעת מספר דברים:
    1) האם יש אלטרנטיבה לטיפול ביוד? (המקרה שלי די בינוני, כך נאמר ליי).
    2) מהן תופעות הלוואי של הטיפול? ממה עלי להימנע?
    3) אני חוששת מתת פעילות בבלוטה זמן מסוים אחרי הטיפול, כי קראתי שהטיפול הורס למעשה חלק מהבלוטה.
    4) יש לי מספר שרירנים ברחם. האם יכול להיות קשר בין הדברים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדנומה טוקסית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    08/05/2008

שלום
    הטיפול המומלץ באדנומה טוקסית הינו מתן יוד.
    טיפול תרופתי לרוב לא פוטר את הבעיה, אפשרות השניה היא טיפול ניתוחי אך לא מומלץ כי זה טיפול חודרני עוד יותר.
    זה נכון שיכול להיווצר מצב של תת פעילות לאחר טיפול ביוד חוץ מזה אין תופעות אחרות ואם יש תת פעילות מטפלים והטיפול די קל וללא סיבוכים.
    פעילות יתר של בלוטת תריס מגבירה את הסיכון להפרעות קצב הלב ובגילך מגבירה את הסיכון לבריחת סידן.
    כדאי לקבל יוד
    אין קשר עם הרחם שרירני
    בהצלחה
    ד,ר אודיל כהן-ועקנין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הטיפול

מודאגת
    08/05/2008

האם טיפול ביוד, פירושו השמדה מלאה של הבלוטה, וכתוצאה מכך, טיפול תרופתי לכל החיים?
    מה הסיכוי שהבלוטה תחזור לתפקוד תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    08/05/2008

הי שוב
    באדנומה טוקסית יש מצב שהחלק מהבלוטה תתפקד כמו שצריך אפילו אחרי טיפול ביוד ואז לא נזקקים לטיפול תרופתי בכלל.
    הכל תלוי בתוצאת המיפוי
    בברכה
    ד,ר אודיל כהן-ועקנין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו