מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרדניזון בהריוןR12349009/12/2015
שלום,
אני בת 39 ומתכננת הריון. לאחרונה אובחנתי במספר אבחנות:
1. תת פעילות של בלוטת התריס. ה-TSH שלי 4.38 כיום לאור שימוש ביוטירקס 50 מ"ג. היה קצת מעל 5 כשהתחלתי. ה-FT4 וה-FT3 מאוזנים. קורטיזול תקין.
2. מצאו אצלי מוטציה גנטית - non-classical CAH. לאור זאת הומלץ לי להתחיל ליטול פרדניזון במינון של 1 מ"ג לאורך ההריון.
3. בנוסף אני סובלת מקרוהן, כרגע ברמיסיה, למרות שיש ימים שהכאב חוזר. אני לא נוטלת כדורים כרגע.
אני מבקשת לדעת אם יש סיכון בנטילת הכדורים הנ"ל ביחד (יוטירקס, פרדניזון ובנוסף חומצה פולית 400 מק"ג), במינונים הנ"ל עבורי או עבור העובר העתידי?
האם אפשר לוותר על הפרדניזון?
מה קורה אם לא נוטלים את הפרדניזון? האם בוודאות מתפתחת וריליזציה בעובר?
בנוסף הרופאה המליצה לקחת את הפרדניזון בערב על קיבה ריקה. בעוד שבמרשם התרופה הומלץ לקחת אותה לאחר האוכל בשעות היום.
מה יכולה להיות הסיבה להמלצתה? האם המלצתה לא תגרום לכיב קיבה?
האם אין התנגשות עם התרופה של תת פעילות בלוטת התריס?
סליחה על כמות השאלות...
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/12/2015שלום ליאת,
המינון של PREDNISONE הנו קטן מאד, אינו עובר שליה ולכן לא מהווה בעיה לגבי העובר. נושא מתן PREDNISONE בNCAH הוא לא לגמרי ברור וניתנים מינונים שונים ושיטות שונות. לרוב הפרדניזון ניתן לאחר האוכל בערב לגבי המחלה שלך בהריון.
את האלטרוקסין לוקחים בבוקר בצום וניתן לאכול רק חצי שעה לאחר מכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)