פרדניזון בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרדניזון בהריון
    R123490
    09/12/2015

שלום,
    אני בת 39 ומתכננת הריון. לאחרונה אובחנתי במספר אבחנות:
    1. תת פעילות של בלוטת התריס. ה-TSH שלי 4.38 כיום לאור שימוש ביוטירקס 50 מ"ג. היה קצת מעל 5 כשהתחלתי. ה-FT4 וה-FT3 מאוזנים. קורטיזול תקין.
    2. מצאו אצלי מוטציה גנטית - non-classical CAH. לאור זאת הומלץ לי להתחיל ליטול פרדניזון במינון של 1 מ"ג לאורך ההריון.
    3. בנוסף אני סובלת מקרוהן, כרגע ברמיסיה, למרות שיש ימים שהכאב חוזר. אני לא נוטלת כדורים כרגע.
    אני מבקשת לדעת אם יש סיכון בנטילת הכדורים הנ"ל ביחד (יוטירקס, פרדניזון ובנוסף חומצה פולית 400 מק"ג), במינונים הנ"ל עבורי או עבור העובר העתידי?
    האם אפשר לוותר על הפרדניזון?
    מה קורה אם לא נוטלים את הפרדניזון? האם בוודאות מתפתחת וריליזציה בעובר?
    בנוסף הרופאה המליצה לקחת את הפרדניזון בערב על קיבה ריקה. בעוד שבמרשם התרופה הומלץ לקחת אותה לאחר האוכל בשעות היום.
    מה יכולה להיות הסיבה להמלצתה? האם המלצתה לא תגרום לכיב קיבה?
    האם אין התנגשות עם התרופה של תת פעילות בלוטת התריס?
    סליחה על כמות השאלות...
    תודה רבה,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/12/2015

שלום ליאת,
    המינון של PREDNISONE הנו קטן מאד, אינו עובר שליה ולכן לא מהווה בעיה לגבי העובר. נושא מתן PREDNISONE בNCAH הוא לא לגמרי ברור וניתנים מינונים שונים ושיטות שונות. לרוב הפרדניזון ניתן לאחר האוכל בערב לגבי המחלה שלך בהריון.
    את האלטרוקסין לוקחים בבוקר בצום וניתן לאכול רק חצי שעה לאחר מכן.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו