מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טוסטוסטרוןדן14/01/2016
שלום
אני (בן41) מקבל כבר 5 חודשים טיפול בטוסוטוסטרון תחליפי (בתחילה ג'ל ולאחר מכן נבידו) בגלל רמות נמוכות של ההורמון. (רמת פרולקטין תקין)
בדיקת דם מהיום רמת ההורמון הכללי בדם נמוכה יחסית:
(TESTOSTERONE 7.31 NMOL/L (5.80- 28.00 (........*)
האם זה 7.31 זה סביר לאחר 5 חודשי טיפול?
לאיזה רמה עלי לצפות בטיפול בנבידו?
יש סיבות לכך שעל אף טיפול הרמה לא עולה בצורה משמעותית?
ושאלה צדדית, עשיתי בדיקת PSA והיא יצאה תקינה
אני יכול להיות רגוע לגבי הערמונית מבחינת הטיפול בטוסטוסטרון?
PSA 0.57 NG/ML
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסטוסטרון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/01/2016שלום
רמת TESTOSTERONE הנה נמוכה מהרצוי תוך טיפול.
לגבי חסר טסטוסטרון נדרש בירור לסיבה לירידה ברמה בנוסף לטיפול.
רמת PSA תקינה אך במידה ואתה מעל גיל 40-50 נדרש בכל זאת מעקב שנתי ע"י אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוסטוסטרון
דן18/01/2016שלום
לפני כמה שנים עברתי בירור של MRI ולא היה ממצא חד משמעי, כמו כן פרולקטין תקין.
האם יש מקום לבירור מחודש לאור העובדה שגם תחת הטיפול הרמה נשארת נמוכה או שמספיק הבירור שעברתי לפני כמה שנים?
אזכיר שאת הזריקה הראשונה קיבלתי כשהייתי ברמה של 5 בערך, ולאחר חודשיים של טיפול בג'ל.
ולאחר 10 שבועות קיבלתי זריקה שניה (במקום לאחר 6 כפי שמופיע בעלון)
כעת 6 שבועות מהזריקה השניה הרמה היתה 7 בערך.
הייתי היום אצל הרופא, הוא אמר לי שאת הזריקה הבאה אקח בעוד 6 שבועות, ושהקופה לא תאשר לקבל זריקה היום.
לכאורה מה שצפוי לי זה המשך הירידה, לא כך?
האם העובדה שבין הזריקה הראשונה לשניה היה 10 שבועות במקום 6 יכולה לשנות את ההמשך או שמה שהיה היה וכעת כל 12 שבועות על אף שהרמה היום היתה נמוכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תוספת קטנה
דן18/01/2016היום בביקור אצל הרופא ציפיתי שיתן לי מרשם לזריקה להיום, מאחר וחלפו 6 שבועות מאז הזריקה השניה.
אך הוא נתן את המרשם לעוד 6 שבועות
כלומר יוצא שבין הזריקה הראשונה לשניה היה 10 שבועות (כשבאתי אליו לאחר 10 שבועות הוא שאל למה לא באתי אחרי 6, וזאת בשעה שהוא זה שאמר לי לבוא לאחר 10 שבועות ונתן הפניה לבדיקת דם לאחר 10 שבועות)
ובין השניה לשלישית 12 שבועות
כאשר ההמלצה של חברת התרופות היא שאת 2 המרווחים הראשונים לעשות של 6 שבועות.
האם יכול להיות שאני סתם מבזבז זמן וכסף על טיפול לא יעיל ולא אפקטיבי בגלל המרווחים הגדולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)