מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשריות בלוטת התריסמיכל12/05/2008
שלום, אני בת 33 ובבדיקתUSהתגלו הממצאים הבאים:
בלוטת המגן בגודל תקין, מרקם הומוגני, הוואסקולריות רגילה.
נצפו קשריות בשתי האונות: בימנית ציסטיות זעירות בודדות עם הסתיידות זעירה בודדת. בשמאלית מספר קשריות סולדיות וגם ציסטיות, הציסטיות חלקן עם הסתיידות זעירה בודדת. הסולידיות עד 9.5 מ"מ וללא הסתיידות.
לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות או גושים בצוואר הקדמי.נצפו בלוטות לימפה קטנות בשני צידי הצוואר, שמאל יותר מימין, מראן תקין.
לסיכום זפק רב קשרי.
שאלתי:
א. אשמח לקבל הסבר למשמעות תוצאות אלו. וכן מה המשמעות של ההסתיידות ושל בלוטות הלימפה. ובאופן כללי האם תוצאות אלו מצביעות על מחלה מדאיגה או התפתחותה.
ב. רופא כללי הפנה אותי למיפוי להמשך ברור. מה דעתך?
ג. תקופה ארוכה אני מרגישה אי נוחות בגרון. קשיי נשימה וקשיי בליעה, במיחוד בשכיבה או לאחר האוכל. האם זה קשור? מה ניתן לעשות?
ד. האם ידוע הסבר להתפתחות הקשריות, ודרך למנוע זאת. והאם יש סיכוי שהקשריות יקטנו או יעלמו. או להיפך עם הזמן הן אמורות לגדול או להפוך לממאירות?
ה. מי הרופא המתאים לבירור ומעקב א.א.ג או אנדוקרינולוג?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר אודיל כהן-ועקנין12/05/2008הי
יש לך זפק רב קשרי קטן. את לא אמרת לי מדוע עברת US האם הרגשת נפיחות בצוואר
וגם לא צירפת תשובת בדיקת דם TSH
זפק בגודל כזה אינו מסוכן. את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג.
לערכתי אין מקום למיפוי בעיקר אם הTSH תקין
קרוב לוודאי שתצטרכי לעבור ניקור של אחת מהקשריות אם כי הן קטנות מאוד. הניקור חייב להיות תחת הדמיית US
בברכה
ד"ר אודיל כהן-ועקנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)