יתר פעילות בלוטת התריס - קשרית בודדת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• יתר פעילות בלוטת התריס - קשרית בודדת
    חני
    30/05/2016

אני בת 35 לפני כשבוע ביצעתי בדיקות עקב הרגשה נוראית של היפר , בתוצאות נצפו :TSH0.01
    T318 T4 40
    ביצעתי אולטרסאונד שם ראו קשרית 11 מ"מ באונה השמאלית.
    נשלחתי למיפוי, בינתיים נוטלת מרטיזול ופלורורול , התחלתי להרגיש קצת יותר טוב אבל עדיין אני לא חזרתי לעצמי .
    האם לאור הממצאים אין מנוס מנטילת יוד ? האם הקשרית יכולה להיעלם ?או לחלופין להפסיק לעשות בלגן :(
    אשמח לתשוסתך המקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר פעילות בלוטת התריס - קשרית בודדת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/06/2016

שלום
    לא בטוח שהקשרית היא זאת שעושה את הבלגן. יתכן ומדובר בממצא אקראי (צריך לחכות לתשובת המיפוי ) לפי הבדיקות סביר להניח שמדובר במחלת GRAVES אשר הנה מחלה אוטואימונית ואז יהיה מקום לשקול לבצע FNA (דיקור) של הקשרית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה עוד שאלה קטנה

חני
    04/06/2016

בבדיקות דם נבדקו נוגדנים ייצאו תקינים , האם יכול להיות שהיתר בלוטה התפתחה
    בעקבות שתיית מים מלאי אצות כי היתה לנו ביישוב בעיה עם המים .
    כרגע המים עם יתר סידן ואבץ עברתי למים מינרלים כרגע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה עוד שאלה קטנה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/06/2016

שלום
    אני לא חושבת שזה קשור. צריכת יתר של אצות ים או תוספי מזון עם תכולה גדולה של יוד יכולה לגרום לפעילות יתר לאנשים עם נטיה לכך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתכתבות נא עזרתך

חני
    22/06/2016

בנוסף לאולטרסזאונד ביצעתי מיפוי שתשובתו התיחחסה ליתר פעילות קלה של בלוטת התריס ,
    ולא הזכירה את הקשרית .
    הרןופאה בכל זאת שלחה אותי לניקור FNA האם יכול להיות שהקשרית בעצם לא קיימת ?
    בנוסף הערכים ירדו ל - 25T4 ו8T3 הרופאה אמרה להמשיך בטיפול המרקפטיזותל TSH נשאר 0.01 מה את מציעה לי לעשות ? האם יכול להיות שהקשרית לא תהיה נוכחת אם אגיע לניקור ?

תודה מראש,
    חני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו