מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יתר פעילות בלוטת התריס - קשרית בודדתחני30/05/2016
אני בת 35 לפני כשבוע ביצעתי בדיקות עקב הרגשה נוראית של היפר , בתוצאות נצפו :TSH0.01
T318 T4 40
ביצעתי אולטרסאונד שם ראו קשרית 11 מ"מ באונה השמאלית.
נשלחתי למיפוי, בינתיים נוטלת מרטיזול ופלורורול , התחלתי להרגיש קצת יותר טוב אבל עדיין אני לא חזרתי לעצמי .
האם לאור הממצאים אין מנוס מנטילת יוד ? האם הקשרית יכולה להיעלם ?או לחלופין להפסיק לעשות בלגן :(
אשמח לתשוסתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות בלוטת התריס - קשרית בודדת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/06/2016שלום
לא בטוח שהקשרית היא זאת שעושה את הבלגן. יתכן ומדובר בממצא אקראי (צריך לחכות לתשובת המיפוי ) לפי הבדיקות סביר להניח שמדובר במחלת GRAVES אשר הנה מחלה אוטואימונית ואז יהיה מקום לשקול לבצע FNA (דיקור) של הקשרית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה קטנה
חני04/06/2016בבדיקות דם נבדקו נוגדנים ייצאו תקינים , האם יכול להיות שהיתר בלוטה התפתחה
בעקבות שתיית מים מלאי אצות כי היתה לנו ביישוב בעיה עם המים .
כרגע המים עם יתר סידן ואבץ עברתי למים מינרלים כרגע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/06/2016שלום
אני לא חושבת שזה קשור. צריכת יתר של אצות ים או תוספי מזון עם תכולה גדולה של יוד יכולה לגרום לפעילות יתר לאנשים עם נטיה לכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתכתבות נא עזרתך
חני22/06/2016בנוסף לאולטרסזאונד ביצעתי מיפוי שתשובתו התיחחסה ליתר פעילות קלה של בלוטת התריס ,
ולא הזכירה את הקשרית .
הרןופאה בכל זאת שלחה אותי לניקור FNA האם יכול להיות שהקשרית בעצם לא קיימת ?
בנוסף הערכים ירדו ל - 25T4 ו8T3 הרופאה אמרה להמשיך בטיפול המרקפטיזותל TSH נשאר 0.01 מה את מציעה לי לעשות ? האם יכול להיות שהקשרית לא תהיה נוכחת אם אגיע לניקור ?
תודה מראש,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)