בדיקה תקינה מבחן - קורטיזול ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקה תקינה מבחן - קורטיזול ועוד
    ב
    18/06/2016

שלום.אני מטופלת בפדינזון כבר תקוה ארוכה מאוד.עם תופעות לוואי ידועות שלו כמו רמת סוכר גבוהה.
    כרגע החליט הרופא שצריך להפסיק את הטיפול ונשלחתי לרופא אנדקרינולוג לשם ביצו"מבחן דינמי".
    מה שהרןפא רשם זה שהוא רוצה לבדוק רמות קורטיזול,קורטיזול סילביה(מה זה?) וACTH.בזמנים מסוימים. ורשם להזריק לי מינון נמוך של ACTH.

השאלה שלי -מה נקראת בדיקה תקינה??כי אם רמות הקורטיזול תמיד אצלי גבוהות בגלל התרופה,אז מה אמור להיות אחרי ההזרקה?

ובמידה והתוצאות יהיו לא תקינות מה עושים?כי אני חייבת להפסיק את הפרדניזון..(הבנתי שיכול להייווצר מצב של "תסמונת קושינג")

אציין שאני עוד מקבלת את הפרדניזון אבל במינון נמוך מאוד.ולא נתנו לי הנחיות מה לעשות בבוקר הבדיקה-לקחת אותה לפני או אחרי הבדיקה או באמצע הבדיקה?האם היא בכלל משפיעה(ואיך) על הבדיקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה -מבחן- קורטיזול ועוד ......... - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/06/2016

שלום
    הבדיקה נקראת SYNACTHEN ומזריקים חומר אשר מהווה חלק מההורמון ACTH ובדוקים אם קיימת עליה של קורטיזול.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי על השאלות שלי ד"ר

ב
    24/06/2016

את מה שרשמת אני כבר יודעת.אשמח אם תעני לי על השאלות ששאלתי בהודעה המקורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו