למה לא ענו לי על ההודעה שלי כמו שצריך?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• למה לא ענו לי על ההודעה שלי כמו שצריך?
    ב
    19/07/2016

השאלה שלי היתה:
    אני מטופלת בפדינזון כבר תקוה ארוכה מאוד.עם תופעות לוואי ידועות שלו כמו רמת סוכר וקורטיזול גבוהה.
    כרגע החליט הרופא שצריך להפסיק את הטיפול ונשלחתי לרופא אנדקרינולוג לשם ביצו"מבחן דינמי".
    מה שהרןפא רשם זה שהוא רוצה לבדוק רמות קורטיזול,קורטיזול סילביה(מה זה?) וACTH.בזמנים מסוימים. ורשם להזריק לי מינון נמוך של ACTH.

השאלה שלי -מה נקראת בדיקה תקינה??כי אם רמות הקורטיזול תמיד אצלי גבוהות בגלל התרופה,אז מה אמור להיות אחרי ההזרקה?

ובמידה והתוצאות יהיו לא תקינות מה עושים?כי אני חייבת להפסיק את הפרדניזון..(הבנתי שיכול להייווצר מצב של "תסמונת קושינג")

אציין שאני עוד מקבלת את הפרדניזון אבל במינון נמוך מאוד.ולא נתנו לי הנחיות מה לעשות בבוקר הבדיקה-לקחת אותה לפני או אחרי הבדיקה או באמצע הבדיקה?האם היא בכלל משפיעה(ואיך) על הבדיקה?

ועניתם לי רק -שבודקים בעזרת ACTH אם הקורזטיזול עלה.
    זהו.לא עניתם לי על כול השאלות
    אשמח מאוד לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא ענו לי על ההודעה שלי כמו שצריך? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/07/2016

שלום
    לא נוטלים PREDNISONE בבוקר הבדיקה אלא רק לאחר סיום הטסט כעבור שעה.
    לגבי התוצאות צריך להראות לרופא שמטפל בך כדי שהוא יחווה את דעתו על התוצאות . עד אז את צריכה להמשיך את ההנחיות של הרופא המטפל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו