טרום סכרת סטרואידים וגלוקומין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טרום סכרת סטרואידים וגלוקומין
    מיקה
    24/11/2016

שלום
    אני טרום סכרתית כבר כמה שנים, בשנה האחרונה מקבלת סטרואידים לטיפול במחלת שרירים, ובגלל זה נתנו לי לקחת כדור אחד ליום של גלוקומין. כל השנה הסוכר היה ממש בסדר ואפילו פחות מ100 בבדיקה בבוקר לאחר צום.
    בדיקת הA1C שלי בפעמיים האחרונות היתה 6.1, אבל בחודש האחרון בבדיקה של סוכר בבוקר זה עלה ל129 ושמתי לב שזה כל החודש היה בעליה. לא שיניתי תזונה ולכן אני חושבת אולי זה מהירידה בסטרואידים? יכול להיות? הרופאה שלי חושבת שאין צורך לקחת עוד כדור גלוקומין ליום כלומר 2 ליום אבל רציתי לדעת מה דעתכן, האם הייתם ממליצות על לקיחה של עוד כדור ליום כלומר 2 גלוקומין? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה בערכי סוכר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/12/2016

שלום
    הטיפול בסטרואידים מעלה רמות סוכר. במידה וקיימת עליה בערכי סוכר עם ערכים מעל 126 ו/או AIC מעל 6.5% אז במידה ואין הפרעה בתפקודי כליה מומלץ להלעות מינון של METFORMIN ו להמשיך לעקוב ולטפל בהתאם.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו