Mri מח עקב היפרפרולקטין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Mri מח עקב היפרפרולקטין
    יעל
    28/12/2016

עשיתי mri מח עם הזרקת חומר ניגוד. ובתוצאות הכל תקין למעט: "לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה" "סיכום: חשד למיקרואדנומה של ההיפופיזה". השאלות שלי הן איזו בדיקה עושים כדי לאמת/להפריך את החשד הזה? ובמידה ובאמת יש לי את זה האם צריך להוציא את זה או שהגודל של זה לא מזיק? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Mri מח עקב היפרפרולקטין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעל

ד''ר מאיה איש שלום
    04/01/2017

שלום יעל
    בכדי לתת לך תשובה נרחבת יותר יש צורך במידע לגבי רמות הפרולקטין, רמות ההורמונים ההיפוזרים האחרים, כגון הורמון גדילה תפקודי תריס קורטיזול. ההסתמנות הקלינית.
    באופן עקרוני אם אכן מדובר במיקרופרולקטינומה (גדול הפופזרי שקטן מ1 סמ ומפריש פרולקטין) רובן (מעל 80% ואפילו 90%) מגיבות יפה לטפול תרופתי ואינן מצריכות נתוח
    ממליצה להוועץ עם אנדוקרינולוג
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יעל
    08/01/2017

שאר הדברים אצלי תקינים כולל קורטיזול.. רמת פרולקטין 800 שזה טיפה מעל הנורמה.. אבל יש לי בעיות במחזור.. הייתי אצל אנדוקרינולוג הוא הבעא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע ולבוא לביקורת עוד חודשיים... קראתי על הכדור ומדברים על זה שהוא גורם לאירועים מוחיים, קרישי דם בריאה, לחץ דם גבוה.. האם כדאי לא לקחת את הכדורים האלה? שאלה שניה, קראתי גם על איך עושים בדיקת דם לפרולקטין- כשעשיתי אותו לא היו לי 3 שעות ערות אלא רק שעתיים (ביצעתי פעמיים).. יכול להיות שהפרולקטין שלי בעצם בנורמה ובמקרה יש לי אדנומה והבעיות במחזור לא בגלל זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו על ההודעה הקודמת

יעל
    13/01/2017

תודה רבה על התשובה אני אשמח גם למענה על ההודעה הקודמת. בבקשה.. אין לי את מי לשאול. בנוסף, הרופא אמר לי להיוצ במעקב אנדוקריני כל חודשיים אבל החלטתי לא לקחת את הדוסטינקס. האם עדיין עליי להיות במעקב ? מה המעקב כולל חוץ מבדיקות דם לפרוחקטין ו mri פעם בשנה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו