מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עלייה באלקליין פוספט, אוסטאופורוזיס בגבר צעיראייל מכפר סבא04/03/2017
שלום
אני בן 46 בד"כ בריא.
לאבא שלי אדם יחסית בריא אובחן בגיל 60 אוסטאופורוזיס משמעותי למרות שכל הבדיקות תקינות והיתה הערכה שמדובר על רקע גנטי וגם היות והוא רזה מאוד. כיום הוא בן 75 עד כה לשמחתנו ללא שברים ידועים.
בעקבות זה בוצעה אצלי בדיקת צפיפות עצם לפני 15 שנה ( בגיל 31 ) וגם אצלי אובחן אוסטאופורוזיס עם כ 2.8 סטיות תקן באגן ו 3.5 בע"ש מותני.
גם אצלי כל הבדיקות האנדוקריניות תקינות
ובסוף הבירור האנדוקרינולוג בקופח אמר לי שכנראה גם אצלי זה בגלל גנטיקה ובגלל שאני רזה מאוד ( משקל 56 על גובה 1.78 תמיד הייתי מאוד רזה ) ובגלל שאני לא אוכל מוצרי חלב מגיל 25 כי גורם לי לכאבי בטן.
הומלץ ויטמין D ואני לוקח. עם כדורי קלציום לא הסתדרתי אז לא לקחתי.
מעבר לכך לא קיבלתי טיפול תרופתי לאור הגיל הצעיר באבחנה 31.
ביצעתי צפיפות חוזרת אחרי 10 שנים בגיל 40 ( לפני 6 שנים ) והיתה ירידה מסוימת בצפיפות. מאז לא ביצעתי בדיקת צפיפות נוספת. כמו כן העדפתי לא לקבל טיפול תרופתי כמו פוסלן אקטונל וכו'.
רמות ה D של יחסית תקינות אבל כמות הסידן בתזונה רק כ 200-300 מ"ג ליום.
כל השנים האלקליין פוספט שלי עמד על כ 70-80.
בבדיקת דם שגרתית לפני 3 חודשים הוא עלה ל 97 .
חזרתי על זה לפני חודשיים היה 110
ובבדיקה לפני חודש עלה ל 127. הנורמה עד 120 וראיתי שבחלק מהמקומות אפילו עד 100.
כל יתר בדיקות הדם תפקודי כבד קלציום שתן ספירת דם וכו' תקינות.
רציתי לשאול
1. האם אוסטאופורוזיס גורם לעלייה באלקליין פוספט? אולי אני מתחיל "להתפורר" ואז רמות האנזים עולות? אבל אין לי כאב חריג באיזה שהוא מקום.
2. האם בכלל נדרש בירור לרמות כאלה של אלקליין פוספט או שאלה לא רמות מטרידות ואפשר לחכות עם זה חצי שנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם נמוכה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/03/2017שלום
במקרה שלך יתכן ומדובר בצפיפות עצם נמוכה גנטית ולא ממש אוסטאופורוזיס.קיימת חשיבות לתזונה המכילה כ1000 מ"ג סידן ושרמות ויטמין D יהיות תקינות. לגבי עליה של ALK PHOS כדאי לבדוק אם מדובר במקור עצם או כבד ולפי זה להמשיך בירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצם נמוכה בגבר
אייל מכפר סבא04/03/2017תודה רבה על התשובה.
אודה עוד קצת על עזרתך:
1. העובדה שבגבר בן 46 יש צפיפות עצם נמוכה על רקע גנטי
( מינוס 3 סטיות תקן ) מגדילה סיכון לשברים?
דורשת טיפול?
2. לא מצליח בתזונה יותר מ 300-400 מג סידן ביום כולל מים. האם רצוי לקחת כדור סידן? קראתי באיזה מקום שכדורי סידן לא מועילים נגד שברים ויכולים להזיק לגוף. מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורוזיס
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/03/2017שלום
אוסטאופורוזיס לא גורמת לעליה בALK PHOS
יש מקום לבירור רמות גבוהות של ALK PHOS .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורוזיס
אייל מכפר סבא04/03/2017תודה על התשובה
אעריך מאוד את תשובתך בשאלה הבאה:
האם העובדה שבגבר בן 46 יש צפיפות עצם נמוכה על רקע גנטי ( מינוס 3 סטיות תקן ) מגדילה סיכון לשברים?
ודורשת טיפול?
כמו כן אם לא מצליח בתזונה יותר מ 300-400 מג סידן ביום. האם רצוי לקחת כדור סידן? קראתי שכדורי סידן לא מועילים נגד שברים ואף יכולים להזיק לגוף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)