מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צפיפות עצם נמוכה בגיל 33 - הופנתי לייעוץ אנדוקרינולוגמשה16/05/2017
בן 33, בריא בדרך כלל, לא מעשן ופעילות גופנית קלה. צורך הרבה קפה (5-10 כוסות ביום).
לאחר שבר ביד ושבר באצבע, נשלחתי לצפיפות עצמות.
LUMBAR SPINE BMD TSCORE -2.7
כל שאר הפרמטרים (TSCORE) בין מינוס 1.4 למינוס 1.7
התוצאת אשר הגיעו היום - המשך מעקב מטפל, תוספת ויטמין D סידן לפי הצורך (ויטמין D התחלתי לקבל)
מומלץ להשלים בירור לאוסטאופרוזיס ולהפנות לאנדוקרינולוג.
עד שאקבל תור, אני אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת
האם תזונה יכולה להביא למצב כזה? שילוב קפאין, חוסר ויטמין D?אני מבין שיכול להיות גורמים אחרים הורמונלים.
עד כמה המצב הפיך והאם ניתן לחזור למצב בריא מלא?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסת עצם נמוכה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2017שלום
בגיל צעיר צריך להסתכל על הZ SCORE אשר לא יהיה מאד שונה מה-T . לרוב הסיבה לצפיפות עצם נמוכה הנה גנטית אבל חשוב לשלול מחלות אשר גורמות/תורמות לכך ולודא שרמת ויטמין D תקינה, שהתזונה מכילה מספיק סידן (תזונה +תוספים) ולבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהZSCORE
משה21/05/2017ה-ZSCORE שונה משמעותית משאר האוכלוסיה בגילי.
ערכו הינו 3.3-
הויטמין D אצלי אכן היה נמוך - ואני לא יודע לאורך כמה שנים.
אני עובד כמתכנת וללא פעילות גופנים רבה.
כמו כן, אני מעל 15 שנים שותה כמויות גדולות של קפה (5-10 כוסות ביום, אולי יותר)
האם ניתן רק לשמר את הערך הזה של ה-TSCORE, או שניתן ממש לשפרו, דרך תזונה, תוספים, ספורט והורדה משמעותית של קפאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)