מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי דרמטי בערכי הסוכרמני29/05/2017
שלום רב!
אני חולה לב מזה 23 שנים, בן 61. לפני 7 שנים התגלתה סוכרת. שנתיים הראשונות טופלתי ב- גלוקומין כדור אחד ביום. לפני 5 שנים, הוסיפו לי עוד כדור. הסוכר בצום שלי תמיד היה 100 או מתחת. ה- A1c משך שנים על 5.6 עד 5.9. מדי פעם היה עולה ל- 6.2 אבל בבדיקה הבאה היה שוב מתחת ל-5.9. לפני חודשיים התחלתי לשים לב שהערכים שלי השתנו לגמרי. ברור לי שה- A1c יחזור עכשיו על 8 או יותר. אני כיום אוכל פרוסת לחם בלי כדור והסוכר מטפס ל- 150 ועד לפני חודשיים לא היה זז. לא היה עולה את ה-100. זאת דוגמה אחת מני רבות של פחמימות שקודם לכן היו בשליטה מלאה ועכשיו הן ממש ממש לא. אם אני אוכל לדוגמה שתי משולשי פיצה, עם כדור גלוקומין, היום הסוכר עולה ל- 170 או יותר, ועד לפני חודשיים היה מגיע ל- 125 גג. שלוש שאלות ברשותכם
1) יהיה מצב להוסיף כדור שלישי?
2) אם כן, האם 3 כדורים ביום יקצרו משמעותית את הזמן עד לאינסולין?
3) האם הכבד הולך להיפגע יותר קשה? יותר מהר?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למני
ד''ר מאיה איש שלום29/05/2017ערב טוב
הגלוקופאג' לא פוגע בכבד לרב, כך שאין חשש מהעלאת מנון
השאלה אם העלאת המנון תספיק או שכדאי יהיה להוסיף תרופה נוספת
כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל אחרי שתקבל תשובה של המוגלובין A1C
ופעילות גופנית חשובה מאוד בהפחתת ערכי הסוכר כגון 150 דקות בשבוע פעילות ארובית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)