שאלה בנוגע לתרופות פסיכיאטריות והשמנה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לתרופות פסיכיאטריות והשמנה
    רועי
    02/06/2017

שלום וברכה, יש לי מס' שאלות חשובות - אשמח להתייחסות
    אני בן 29 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
    האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי בבדיקה 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה?
    יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי בגוף, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן..
    אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך..
    כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם ללא התרופות, כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת..
    בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום
    בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl
    בנוסף הערך של MCHC היה 30.7
    TSH היה 1.90 mIU/L
    CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L
    וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L
    סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..)
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרועי

ד''ר מאיה איש שלום
    04/06/2017

שלום רועי
    בעקרון התרופות שציינת יכולות להגביר תאבון ולהביא להשמנה.
    טסטוסטרון בתאי השומן יכול להפוך לאסטרוגן ולכן רמתו יורדת האסטרוגן גם משפיע על ההיפופיזה וכך מביא לירידה נוספת בטסטוסטרון
    במקרים רבים רמת החלבון שקושר את הטסטוסטרון יורדת במצבים אלו (SHBG) והטסטוסטרון החופשי לא נמוך.
    כמו כן חשוב לבדוק רמות של פרולקטין במצב זה.
    ירידה במשקל חשובה ביותר לשפר את רמת הטסוטוסטרון אם לא ניתן בעזרת דיאטה ופעילות גופנית אפשרת לנסות לחשוב על תוספת תרופות לצורך זה
    וההמוגלובין אכן גבולי, כדאי לבדוק מאגרי ברזל, B12 חומצה פולית
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו