מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי סוכר גבוהים בתחילת הריוןאופק12/06/2017
שלום רב,
אני בתחילת הריון שבוע 8.הריון קודם הייתה סכרת הריון.בהריון הנוכחי אני בודקת ערכי סוכר משבוע 6 כשעה לאחר ארוחה ובצום. אם אוכלת "רגיל" ערכים גבוהים. למשל- לאחר שעה מארוחה של לאפה מקמח לבן ערך 176. לאחר שעתיים 170. שומרת על תזונה דלת פחמימות ולכן הערכים מאוזנים.
מכיוון שבתחילת הריון עדיין אין שילייה האם זה אומר שיש לי סכרת ללא קשר להריון?
קבעתי תור לרופאת סוכרת אך יש לי המתנה של עוד שבועיים ואני מאוד מודאגת.
אשמח למענה.
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאופק
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017ערב טוב
השנויים ההורמונלים שחלים בהריון גם טרם התפתחותה שליה, העליה ברמות הפרוגסטרון למשל כבר יכולים להביא לעליה ברמות הסוכר
זה נכון שבשלב כה מוקדם בהריון החשד הוא שמדובר בטרום סוכרת שקיימת עוד טרם ההריון, ויתכן שנשארה מאז ההריון הקודם.
האם בצעת העמסת סוכר או בדיקת המוגלובין A1C אחרי ההריון הקודם?
כל עוד את מאוזנת תחת דיאטה אין דאגה
אם הגניקולוג מאשר פעילות גופנית גם כן מסייעת לאזן את ערכי הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר גבוהים בתחילת הריון
אופק18/06/2017בוקר טוב ד"ר מאיה איש שלום,
ראשית,המון תודה על המענה.
לאחר ההריון הקודם בעצעתי בדיקת A1C (המשכתי לשמור על התזונה) התוצאה הייתה 5. עכשיו ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 5.4 אך בתקופה האחרונה לפני ההריון הנוכחי קצת פחות שמרתי על התזונה,אך לפי הבנתי זאת עדיין תוצאה מאוזנת. הערכים בצום לפני הריון קצת עלו ל 96-98 בתקופה זאת שפחות שמרתי על התזונה. כרגע מכיוון ששומרת הערכים מאוזנים,אך אם אוכלת משהו פחממתי הערכים לאחר הארוחה עולים לכן לא עושה זאת.
האם בשלב זה בכל זאת תיתכן סכרת הריון ולא טרום סכרת?
האם יש דרך לבדוק את זה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאופק
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017המוגלובין A1C של 5.4 הוא מעל מעל הנורמה להריון שהיא 5.3. ואכן הערכים שלך תאמו זאת. מה שחשוב שבעזרת דיאטה את מאוזנת וטוב שאת עוקבת, ואם ניתן טוב יהיה אם תוכלי לשלב פעילות גופנית
הבעיה עשויה להתעורר בשבוע 24-26 אז מתחילה תנגודת משמעותית לאנסולין בעקבות הורמונים שמופרשים ע"י השליה ויתכן שהטיפול התזונתי לא יהיה מספק ויהיה צורך בטפול נוסף
אני חושבת שחשוב שתמשיכי לעקוב כך באופן רציף ולהקפיד על תזונה ופעילות גופנית אם ניתן.
המוגלובין A1C של 5 שתארת לאחר הלידה הקודמת הוא תקין.
בכדי להבין באיזה סוג סוכרת מדובר, צריך להתרשם מתמונה מלאה אנמנסטית וקלינית ובמסגרת אינטרנטית זו זה בעיתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)