מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות במספר כיוונים אנדוקרינולוגייםאבי16/06/2017
שלום
בן 34
מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות(שיכולה להופיע גם בבוקר לאחר שינה מספקת),חוסר ריכוז,בעיות זיכרון,חוסר אנרגיה.לפני 4 שנים התגלה מחסור B12 ומאז ועד היום אני לוקח את תוסף התזונה כך שערכיו הם בנורמה.במסגרת בירור ל B12 נמוך בוצעה בדיקת גסטרין והתגלה גבוה.עברתי 2 גסטרוסקופיות שהציגו מצב של גסטריטיס אטרופית אוטואימונית (HP שלילי - אין נוכחות חיידק הליקובקטור פילורי).עד היום לא הוצע טיפול כלשהו לגסטריטיס חוץ מלהמשיך ליטול B12 עם הפסקות ובדיקות דם שגרתיות.חוץ מזה שאר בדיקות הדם תקינות (אלקטרוליטים,ספירת דם,TSH - הכל תקין לפי שעה).עברתי לפני כמה שנים MRI מוח היות ולכל התסמינים התווספו גם זרמים בכל הגוף,לחץ ברגליים וחוסר יציבות בהליכה.ה MRI יצא תקין ולפי שעה אין עדות לממצא נוירולוגי יוצא דופן.לפני כמה שנים עברתי גם אקוקרדיוגרפיה חיצונית (אקו לב) והולטר היות ורופא המשפחה מצא סינוס ברדיקרדיה - 2 הבדיקות יצאו תקינות.הייתי אצל קרדיולוג לאחר 2 הבדיקות הנ"ל ובדיקתו יצאה תקינה.הל"ד שלי בגדר הנורמה,אמנם הדופק די איטי (45- 50) ועל אף שאני הולך לחדר כושר ועושה ספורט איני בטוח שזה נורמלי עבורי.בינתיים עושה רושם שהדופק הנמוך לא אחראי על הסימפטומים אותם מציג.
בנוסף אציין שמצבי הנפשי תקין לחלוטין - הבעיה אינה נפשית (נבדק הכל בסדר).
לאור האמור לעיל חשבתי לפנות ל 3 תחומים שונים במטרה ולנסות למצוא תשובות למצב שמשבש לי את איכות החיים באופן די משמעותי (במיוחד העייפות , חוסר ריכוז ובעיות זיכרון).
התחומים הם : אימונולוגיה ואלרגיה,אנדוקרינולוגיה וטוקסיקולוגיה.קראתי על מצב של הרעלת כספית שיכול לתת סימפטומים דומים - אבל שוב הכל השערות..
אשמח לקבל ייעוץ ואולי כיוונים בדיקה נוספים הקשורים לאנדוקרינולוגיה ו/או אולי תחומים נוספים שעליי לפנות להמשך בירור.
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017על פניו מבלי לראותך, היתי משלימה גם FT4 בנוסף לTSH כי במצב של הפרעה הפופזרית הTSH תקין והFT4 יכול להיות נמוך ולהביא לתסמינים.
פרט לכך מציעה לבדוק קורטיזול בוקר ולשקול מבחן סנקטן אבל לכך לא ככ מתאים הדופק הנמוך
אם העייפות החולשה התקפים לשקול הולטר אקג אולי יש קשר לדופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מאיה
אבי17/06/2017תודה רבה על הייעוץ הראשוני.
אולי חשוב לציין בגלל תסמיני העייפות וחוסר ריכוז ניסיתי ריטלין והוא משפר משמעותית את התסמינים.אני לא חושב שיש לי בעיה של קשב וריכוז,אבל כנראה שיש מצב כלשהו שבין היתר מתבטא גם בעייפות וחוסר ריכוז.בנוסף,כפי שציינתי מקודם הדופק שלי די נמוך (50) והיום לקחתי כדור ריטלין רגיל ב 12:00 ובשעה שמונה בערב כשמדדתי שוב ל"ד גיליתי דופק 62. הריטלין לא אמור להשפיע כבר בשעה 8 בערב (אחרי 8 שעות) ובכל זאת הדופק עלה ל 62 (נורמלי).אולי זה אומר משהו מבחינה קלינית.אני חושב באופן כללי שהדופק הנמוך אצלי זה רק סימן אחד משאר הדברים הלא יודעים שמובילים למצב של עייפות,חוסר אנרגיה וחוסר ריכוז מהם אני סובל כבר 4 שנים (עם עליות ומורדות).
זה אומר לך משהו ?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017אין לי רעיון למשהו נוסף מעבר למה שכתבתי במייל הקודם.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
אבי21/06/2017אני מרגיש לעיתים קרובות כמו דופק בצד השמאלי של הצוואר ובנוסף כאילו הראש זז מעט במנוחה והתזוזות של הראש מסונכרנות עם הדופק. האם יש השערה כלשהי ממה זה נגרם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)