מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרופות פסיכיאטריות והשמנה עזרה בבקשהרועי18/06/2017
שלום וברכה אני בן 29 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
אביליפיי 5 מ"ג (אנטי פסיכוטי)
לוסטרל 100 מ"ג (נוגד דיכאון SSRI)
למיקטל 250 מ"ג (מייצב מצב רוח, זו תרופה גם נגד אפילפסיה)
אני עושה ספורט (ריצה 4 פעמים בשבוע) ודיאטה אך לא מצליח לרדת במשקל.. שוקל 103 קילו וגובה 1.78
בנוסף לכך אני מרגיש עייפות מסוימת וחוסר אנרגיה במהלך היום ויש לי נשירת שיער מתמדת..
עשיתי בדיקות הורמונליות והנה התוצאות
ESTRADIOL (E-2) - 110 pmol/L
SHBG - 20.8 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX - 34.1
TSH - 1.91 mIU/L
T4- FREE - 11.9 pmol/L
LH - 0.70 IU/L
FSH - 4.50 IU/L
PROLACTIN - 119.7 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL - 7.10 nmol/L
IGF-1 - 26.73 nmol/L
CORTISOL-BLOOD - 439 nmol/L
מה דעתך? האם זה קשור לכך שאני לא מצליח לרדת במשקל ולהשמנה הביטנית שלי ולעייפות ולחוסר האנרגיה?
תודה מראש, שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017שלום רועי
בעקרון התרופות שציינת יכולות להגביר תאבון ולהביא להשמנה.
הבדיקות שתארת תקינות. ולכן הסיבה היא לא הורמונלית אלא אולי תרופתית וקשורה להרגלי חיים.
רמת הטסטסוטרון החופשית נראה שהיא תקינה וירידה נוספת במשקל צפויה לשפר אותה
אפשר לשקול טיפול תרופתי שיסיע לירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון! הוא סובל מטסטוסטרון נמוך
ניב30/06/2017התשובה שקיבלת לא נכונה יקירי...
אתה סובל מטסטוסטרון נמוך ואני מניח שיש לך בעיה גם בחשק המיני ובחוזק הזקפה כנראה שהרופאה לא שמה לב היטב לתוצאה
רמות טסטוסטרון טוטאל הן בין 8 ל 28 ולך יש 7
בנוסף רמות אנדרוגניות נמוכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2017מה שחשוב זה הטסוטסטרון החופשי שהוא תקין ולא הכללי שיורד בעודף משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה שלום שוב, עשיתי טסט הנה התוצאות
רועי05/07/2017היי עשיתי טסט מיוחד זה מה שיצא בתוצאות (בדיקות כל חצי שעה של גירוי)
TESTOSTERONE 0' 7.30 nmol/L
LH 0' 2.10 IU/L
LH 30' 28.20 IU/L
LH 60' 20.60 IU/L
LH 90' 13.30 IU/L
FSH 0' 4.40 IU/L
FSH 60' 12.50 IU/L
FSH 90' 10.60 IU/L
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין גם שעברתי בדיקת שתן קורטיזל 24 שעות
רועי05/07/2017CORTISOL-U FREE 24h
תוצאה
80.9 nmol/24hr
CORTISOL-U FREE SAMP
43.7 nmol/L
REMARKS (GENERAL)
נפח: 1850* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה ע"פ מה אמרת שהטסטוסטרון החופשי שלי תקין?
רועי06/07/2017הרי עשיתי רק בדיקה של TESTOSTERONE- TOTAL ולא של FREE..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2017אכן לא בצעת בדיקה ישירה של טסטוסטרון חופשי
אך FREE ANDROGEN INDEX - 34.1
יכול לשמש אומדן לטסטוסטרון החופשי למיטב זכרוני זו רמה תקינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)