קורטיזול, רנין ובעיה באדרנל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קורטיזול, רנין ובעיה באדרנל
    איילה
    20/06/2017

שלום
    אני בת 40.
    מזה כחצי שנה ירידת משקל למרות שאוכלת כרגיל ופעילה כרגיל. ירדתי 5 קילו מ 56 ל 51 ואני רזה.
    גסטרוסקופיה תקינה. CT בטן תקין דם סמוי תקין.
    הופנתי לאנדוקרינולוגית.
    TSH תקין פרולקטין תקין סוכר תקין 79
    כימיה אלקטרוליטים תקינים.
    ספירת דם תקינה הכל די באמצע.
    היות ולחץ הדם ירד לעומת העבר ואני מרגישה חולשה עלה חשד לבעית אדרנל.
    קורטיזול בבדיקה 570 ובבדיקה חוזרת 650.
    האנדוקרינולוגית אמרה שזה שולל בעית אדרנל והנושא סגור.
    היות וחששתי מהנושא התייעצתי עם אנדוקרינולוג נוסף. הוא אמר שכן יכול להיות שיש בעיה באדרנל שגורמת לחולשה, לחץ דם נמוך, קצת השתוקקות למלח וירידת משקל אבל אם יש בעיה היא בשכבות שונות מהשכבה שמייצרת את הקורטיזול ולכן הקורטיזול תקין אבל עשויה להיות בעיה באלדוסטרון וברנין בלבד. אם יש בעיה אז רוב הסיכוי שבהמשך יהיה גם אדיסון.
    רופאת המשפחה אמרה שזה נראה לה לחפש יותר מדי בעיות וחבל לטרטר אותי לעוד בדיקות ( בדיקת רנין צריך לנסוע לבית חולים לעשות ) .
    ושאם הירידת משקל תמשך נעשה קולונסקופיה ואלי עוד בדיקות.
    רציתי לשאול עד כמה זה סביר שאחרי חצי שנה של ירידת משקל יש בעיה באדרנל עם קורטיזול תקין אבל שתהיה בעיה ברנין ואלדוסטרון? האם זה באמת סיכוי מאוד נמוך ובדיקה שאפשר לחכות איתה כמה חודשים או לוותר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאילה

ד''ר מאיה איש שלום
    24/06/2017

במידה ואינך נוטלת גלולות או טפול הורמונלי אחר שמכיל אסטרוגן אז לא נראה סביר שיש בעיה באדרנל מבחינת הפרשת קורטיזול בערכים שתארת
    חסר באלדוסטרון יכול להביא ללחץ דם נמוך אך לא סביר שיגרום לירידה במשקל ולכך צריך לחפש סיבה נוספת לירידה במשקל.
    בדרכ חסר באלדוסטרון מתבטא באשלגן גבוה ואצלך האלקטרוליטים תקינים לפי מה שתארת, אך עדין יכול להיות חסר חלקי
    ברב הקופות כן מבצעים רנין רק בסניפים מסוימים, כדאי לברר
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו