מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוסטאופרווזיס גורם לאיבוד גובה?איילה24/06/2017
בת 51
רזה מאוד.
בגיל 36 אובחן אוסטאופרווזיס למרות שכל הבדיקות האנדוקריניות תקינות ואמרו שזה בגלל גנטיקה שאני רזה מאוד ובגלל שלא אוכלת מוצרי חלב.
מאז לוקחת ויטמין D.
לא לוקחת קלציום. מגיעה לכ 400 מג ליום בתזונה.
לא מקבלת תרופות לאוסטאופורוזיס.
הגובה שלי בגיוס לצבא היה 1.73 מטר
וכך גם לפני 10 שנים כשנמדדתי כמו שצריך.
הייתי השבוע אצל הרופאה מדדה אותי עם מד גובה מדויק ויצא 1.71 מטר.
רציתי לשאול האם איבוד של 2 סמ הוא הגיוני לגיל 50 וקורה אצל כל אחד או שזה אומר שאיבדתי גובה בגלל אוסטאופרוזיס?
אציין שלא ידוע על שברים ולא היה לי תקופה עם כאב חד בגב אמצעי כן היה כמה פעמים כאב גב נסבל בגב אמצעי לכמה ימים.
כמו כן אבקש לדעת. מזה כשנתיים יש תופעות בבטן עליונה כאבים בקיבה, יותר רפלוקס ועוד שרק מחמירות למרות שימוש בלוסק.
גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה.
רציתי לשאול האם זה יכול להיות בגלל איבוד גובה בשל אוסטאופרוזיס שגורם ללחץ על הקיבה או שגם םא יש איבוד של 2 סמ זה לא מהותי במישור הזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017אובדן גובה של 2 סמ' לא ככ מחשיד לשברים מדובר באובדן של 4 סמ' ומעלה שמחשיד. אבל לא מזיק לעשות צלום עמוד שדרה גבי ומתני בכל מטופל עם אוסטאופורוזיס
לא נראה לי שמצב זה יכול לגרום ללחץ על הקיבה. יש היום תרופות יותר פוטנטיות מלוסק, אבל אם יש צרבות שלא מגיבות לטפול לעיתים בכל זאת מבצעים גסטרוסקופיה, כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג
אם המחזור שלך הסתיים, כדאי לשקול טפול תרופתי לאוסטאופורוזיס לבלימת אובדן נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)