מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר איזון הורמנלי בבדיקהחיים27/06/2017
שלום..להלן תוצאות בגלל הרגשה לא טובה למרות הרופאה אמרה שזה תקין כמו מה זה נראה ..מרגיש חלש
Tsh-5.22
T4-19.6
Cortizol boold 400
ומה זה הבדיקה הזאת למטה
acth-36.9
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום28/06/2017TSH גבולי אך לא סביר שמסביר עייפות בעיקר בנוכחות FT4 תקין על גבול הגבוה.
קורטיזול בוקר תקין, מהן יחידות הACTH אני מניחה שגם הוא בטווח
צריך לחפש סבות נוספות לתחושותיך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ותודה
חיים28/06/2017רשמתי acth-36.9
אולי את מתכוונת לזה זה רשום למטה הערות לבדיקה
הערות לבדיקותACTH -1.1 צ"ל נמוך מ אחרי דקסמטזון
בגדול למה זה קשר acth אני מודאג
שנית נראה לך בעיה הורמנלית! ? לאן עלי לגשת שאמרת צריך לבדוק עוד
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דלגו על שאלתי
חיים30/06/2017אשמח אם תעני על שאלתי האם לזה התכוונת
משהו נוסף ראיתי הרבה אם rsh ערכים נמוכים משלי וקיבלו טיפול ..יש לציין שמעולם לא עבר אצלי ערך של 4.2 שעכשיו זה 5.22
בנוסף מה זה הערות לבדיקה אחרי דסקמטזון asth 36.9 ובערות רשום 1.1 צ"ל לאחר דסקמטזון אינני מקבל סטרואידים
האם יכול להיות שבדיקה זאת קשורה לבצקות ואנע כן צריך טיפול!?!?
תודה אשמח לתשובה לגבי שני השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2017אני מבינה שהבדיקות נעשו ללא דקסמטזון
אם אכן כך ככל הנראה תקינות
לא ציינת באילו יחידות מדידה הACTH פג'/מל או נמול/ליטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים01/07/2017נכון ללא דסקמטזון..רק צום....אני מודאג האמת למה זה בדיוק קשור הבנתי שזאת בלוטה במוח האם קיים טיפול לאזן אותה !? זה מסוכן!?זה קשור לבצקות!?יש לזה סיפטומים!?
תודה ....לחוץ
Acth
36.90 pmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים01/07/2017רק אני לא מבין למה רשום אחרי דקסמטזון לא נתנו לי כלום רק לקיחת דם מה זה הערות לבדיקות למטה
הערות לבדיקותACTH -1.1 צ"ל נמוך מ אחרי דקסמטזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום01/07/2017קשה ליעץ כך עם חלקי מידע מבלי לראות את התמונה השלמה כולל התמונה הקלינית
מציעה שתגיע ליעוץ לאנדוקרינולוג
אם מדובר בתסמונת קושינג אכן יכולה להביא לבצקות ויש לתסמונת טפול נתוחי או תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים01/07/2017שלום שוב לגבי השאלה אם הבדיקה תקינה לא אמרת שאלתי באיזה יחידות ורשמתי לך ...בכללי מה דעתך? הבדיקות תקינות? אני דואג מאוד ויש לי טור לאנדרקונולק בנתיים אני לחוץ מאוד ואינני יודע אם זה קשור לתסמונת קושינג אשמח ליעוץ שלך ולגבי acth
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2017לא ציינת מה הנורמה באותה מעבדה,
מהערכים שאני מכירה ביחידות שציינת לACTH למצב בסיסי הוא בנורמה
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים02/07/2017הנורמה עד 10 לפי כללית
למה את לא יכולה להגיד לי חמה זה קשור !? והאם איזה כיון זה אני מודאג מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2017אם הנורמה היא עד 10 משום מזה זכרתי שהיא גבוהה יותר אז זה יכול להחשיד לתסמונת קושינג של עודף הפרשת קורטיזול אך כך לא מבצעים את האבחנה יש סדרה של בדיקות.
כדאי להמשיך את הברור אצל אנדוקרינולוג וגם אם מדובר בתסמונת קושינג יש טפול תרופתי/נתוחי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ותודה
חיים05/07/2017כמובן שיש לי תור אבל עד אז לחוץ ודואג
כמו שכתבתי קורטיזול בצום בבוקר עמד על 400
וכול שאר הבדיקות הורמנים שזה אלדסטרון ועוד כמה כולם בנורמה ..חוץ מ tsh 5.22
T4 19.6
מאוד דואג ואיני יודע מה לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחייים
ד''ר מאיה איש שלום05/07/2017מכוון שמדובר במצב שיש לו טפול איני רואה סיבה לדאגה.
מה גם שאין אבחנה עדין מכוון שלא בוצעו הבדיקות המקובלות לאבחון קושינג - אסוף שתן לקורטיזול, מבחן דקסמטזון 1 מג' בנפרד מהאסוף שדורש נטילה של 2 כדורי דקסמטזון 0.5 מג' בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר למחר.
הTSH על גבול התקין למעקב בלבד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..ותודה
חיים06/07/2017בהמשך לתשובתך לא קבענו שזה קושינג
אני מאוד תשוש מלעשות כבר בדיקות
לגבי שאמרת את לא רואה סיבה לדאגה מה הכוונה!? מה זאת אומרת יש טיפול
למה רשום acth בוויקפידה שזה הרי הורמוו ..ובפורמים אחרים רשום דברים מלחיצים נורא!!! אז למי לאמין עד לאנדרקונולוד לטור רק מהלחץ מה יהיה לא יודע מה לעשות ..בנוסף רמיתי חציין שזה תמיד היה גבוה אצלי בבדיקות לפני סמתי לב אבל לא רמה כזאת אלה 12 שהנורמה 10
תודה דואג!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2017אני לא חושבת שפורום זה הוא המקום לתת מענה הולם לברורים אנדוקרינים מקיפים
אמרתי שאין סיבה לדאגה מכוון שגם אם מדובר בקושינג זו תסמונת יש לה טפול.
מציעה שתגיע בהקדם להמשך ברור אצל אנדוקרינולוג
רמות ACTH יכולות להיות מוגברות גם בשל חסר יחסי בקורטיזול
כאמור מציעה שתתיעץ עם אנדוקרינולוג, יבוצע הברור המתאים ותקבל מענה הולם לשאלותיך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן
חיים07/07/2017בהמשך לשאלתי שוב אני אומר לחוץ עד לטטר
לגבי שאמרת חסר בקורזיטל יש לצצין שרמה הייתה תקינה בצום 8 שעות ובבוקר הבדיקה רמה הייתה 400 corticol boold
ובגלל שזה בנרומה וגם אלדסטרון אני דואג
האם מה שרשום בוויקפידיה זה נכון !? תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2017כאמור מבלי לדעת את הספור הקליני הברור שבוצע לא אוכל להתייחס לבדיקה בודדת של קורטיזול שהיא על פניו תקינה וACTH שמעט מוגברת
מציעה שתגיע ליעוץ אנדוקרינולוג
ותשלים את הבדיקות הדרושות לפי הספור הקליני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר
חיים08/07/2017המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)