מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ משפיע על תוצאות של מבחן סינקטן?ד``ר מאיה איש שלום06/07/2017
שלום,
בת 37, בבירור לקראת שימור פוריות. פרופיל הורמונלי תקין פרט ל-oh17 progestron - 3.9 nmol/l. הופנתי לביצוע מבחן סינקטן.
זמן 0
cortisol - 215 nmol/l
oh17 progestron - 1.66 nmol/l
לאחר שעה -
cortisol - 502 nmol/l
oh17 progestron - 3.9 nmol/l
האם התוצאה תקינה? איך יתכן שהתוצאה לאחר שעה זהה לבדיקה הראשונית שביצעתי (טרם מבחן ההסינקטן)?
כמו כן, ביום של ביצוע מבחן הסינקטן הייתי בסטרס גדול מאוד (ללא קשר לבדיקה). כיצד יתכן שרמות הקרוטיזול נמוכות יחסית? אם הרמה בסטרס בתחתית הנורמה, סביר להניח שבמצב רגיל רמתו נמוכה בהרבה?
האם צריך לחזור עם התשובות לאנדוקרינולוגית (היא ביקשה שאחזור רק אם יצא לא תקין)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2017רמות 17 OH פרוגסטרון תקינות גם בבסיס וגם בסטימולציה.
יכולה להיות שונות מיום ליום כך שזה לא מפתיע
הקורטיזול בטסט אכן יצא גבולי וכדאי לשקול יעוץ עם האנדוקרינולוגית שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
יעל06/07/2017תודה על המענה המהיר.
אקבע תור לאנדוקרינולוגית אבל לצערי זה מצריך המתנה של כמה חודשים (כרגע אין בכלל תורים פנוים). מה יכולות להיות הסיבות לקורטיזול נמוך? האם מצריך טיפול?
כאשר הגעתי לבדיקה הייתי בלחץ, הצוות שם ניסה להרגיע אותי והזהיר מתוצאות חריגות של הקורטיזול. הנחו אותי לא להתרגש מהתוצאות הגבוהות הצפויות. בשום מצב לא ציפו שהוא יצא בגבול התחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2017רמת הקורטיזול הבסיסי בתחום הנורמה גם הסטימולציה תקינה רק שהיא בגבול התחתון של הנורמה.
לא רואהסיבה לדאגה או דחיפות אבל שווה התייחסות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל07/07/2017תודה רבה על הניסיון להרגיע, אני מבינה שאין דחיפות אבל בכל זאת אשמח אם תוכלי להסביר קצת למה זה יכול להתאים. כשקיבלתי את התשובות הייתי מוטרדת מרמת הקורטיזול שנמצאת בגבול התחתון ובגלל שתור לאנדוקרינולוגית לא זמין בינתיים פניתי לרופא המשפחה. אבל הוא רק אמר שהכל בסדר וזהו... לכן פניתי לפורום הזה. אשמח להכל הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2017רב הסכויים שהכל תקין, רק כדאי לוודא זאת
מציעה שתחזרי לאנדוקרינולוגית שהפנתה אותך
אין דחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל09/07/2017תודה רבה. קבעתי תור לאנדוקרינולוגית (לסוף ספטמבר).
האם אפשר על סמך התשובות של הבדיקה להבין אם הבעיה (אם בכלל קיימת) נמצאת באדרנל או בהיפופיזה?
ושאלה נוספת, אני שוקלת להתחיל טיפול בכדורים לטיפול בחרדה (מעולם לא השתמשתי בכדורים כאלה בעבר). האם זה עלול לשבש את המשך הבירור (במידה והרופאה האנדוקרינולוגית תחליט שצריך לבצע)? האם כדאי להמנע מהתחלת טיפול בנוגדי חרדה כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2017אני בכלל לא בטוחה שיש בעיה כי התוצאה של הגרוי בתחום הנורמה פשוט על הצד הנמוך של הנורמה
אין מניעה מנטילת כדורים נוגדי חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)